Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

8 tipp grillezéshez

Ha ezeket a tanácsokat megfogadjuk, tuti, hogy mi leszünk a kedvenc grill házigazdák.
2018. July 4.

1.Elő a lekvárral

Ami a reggeli pirítóst megízesíti, a húsra is passzol. Jöhetnek a lekvárok, a dzsemek – az a legjobb, ha házi készítésűek.

2.Tekerjük fel a hőt

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy nem várjuk meg, amíg jól bemelegszik a rács. A magas hőfok kötelező, hogy jól átsüljön a hús és megfelelően kemény külső rétege legyen. Kb. 260-290 fokra van szükségünk, amelyhez gáz esetében 25-30, szén esetében 45-60 perc kell.

3.Az alufólia a barátunk

Zöldségkörethez ideális, ha fóliába rakjuk a felvágott zöldségeket, fűszerezzük, majd a rácsra rakjuk. 15-20 perc alatt kész is.

4.Lapogassuk meg a husit

A hamburgerbe készülő fasírtot lapítsuk ki szélesebbre, mint maga a buci, hiszen a sülés alatt összemegy.

5.Ne csak a zöldségekre gondoljunk

Hogy minimális erőbefektetéssel lenyűgözzük a vendégeinket, grillezzünk gyümölcsöket is. A grillezett őszibarack remek desszert – akár magában, akár fagylalt mellé tálalva.

6.Kísérletezzünk az ízekkel

Nincs semmi gond a só-bors párossal, de próbáljunk ki izgalmasabb ízesítéseket is. Amikor fűszerezünk, ne fukarkodjunk, hiszen a porok nagy része a rács alatt végzi.

7.Hagyjuk a könnyebb folyadékot

Igaz, hogy ez meggyorsítja a melegedési folyamatot, de az étel ízét is megváltoztatja. A begyújtást végezzük inkább hagyományosan, papírral. Ezután jöhet a szén, és meg is van a remek alapunk.

8.Ne féljünk a halaktól

Persze, senki sem akarja, hogy minden halízű legyen, így ez a legkevésbé népszerű alapanyag a grillen. Válasszunk tonhalat vagy lazacot, vágjuk azokat max. 5 cm-es vastagságúakra, majd grillezzük ugyan úgy, mint egy steaket – egy különbséggel: használjunk halspatulát.

via: Pure Wow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

9 hiba grillezéskor

9 hiba grillezéskor

Ezeket a gyakori hibákat valószínűleg mind elkövetjük, de inkább tanuljuk meg elkerülni őket.
15 étel a grillről

15 étel a grillről

Irány a kert és süssünk rácson!

Kezdődik a grillszezon! Íme, 3 nyári grillköret

Kertben, teraszon, erdőben az erre kijelölt helyen...igazából mindegy hogy hol, de grillezzetek! A finom, pácolt húsokat változatos köretekkel tehetitek még ellenállhatatlanabbá, íme 3 szuper verzió.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!