Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

20 étel, amelyeket ne együnk nyáron I. rész

A dinnye (a magja miatt) többet árt, mint használ…
2018. July 7.

1.Szenes hús: Lehet, hogy roppanós, meg ízes, de nem egészséges. Amikor az állati eredetű fehérjét szuper magas hőfokon sütjük (közvetlenül vagy indirekt), olyan vegyi anyagok fejlődnek ki rajtuk, amelyek növelik a rákos megbetegedés kialakulásának kockázatát.

2.Hot-dog virsli: A WHO szerint a feldolgozott húsok pont olyan ártalmasak a szervezetünknek, mint a dohány és az azbeszt. Kimutatták az ok-okozati kapcsolatot a vastagbélrák és a műbeles kolbász között.

3.Jégkása: Ez nem más, mint zúzott jég és cukorszirup, amely többnyire magas fruktóztartalmú kukoricaszirup. A neon színek pedig nem valószínű, hogy természetes ételszínezékből vannak.

4.Koktélkásák: Ezek nem természetes cukorszármazékokból készülnek, és egyéb ismeretlen anyagokból. Plusz magas az alkoholtartalmuk, amely a napsütéssel együtt nem eredményez kellemes pihenést.

5.Főtt kukorica: Magas szénhidrát- és kalóriatartalmú, nincs benne olyan egészségügyi előny, mint a többi keményítős zöldségben. A keményebb darabok a fogak és az íny épségét is veszélyeztethetik.

6.Magos dinnye: A görögdinnye magjai elzárhatják a beleket, így puffadást okoznak. Vegyünk magnélkülit, vagy ne spóroljuk meg magunknak a kimagozást.

7.Hagyományosan termesztett gyümölcsök: Ha nem organikusan táplálkozunk, akkor káros peszticidek kerülhetnek a szervezetünkbe, amelyek a gyermekeknél súlygyarapodáshoz és fejlődési problémákhoz vezetnek.

8.Cukormentes jégkrém: A bennük található édesítők (pl.: szorbitol és xilitol), kiszívhatja a vizet a belekből, vagyis hasmenést eredményezhet.

9.Jeges kávé: A kávé köztudottan vízhajtó, így ha a napot városnézéssel, vagy a parton henyéléssel akarjuk eltölteni, kerüljük a reggeli kávét, hiszen nem akarunk egész nap WC-t keresni.

10.Kagyló: A nyers változat melegágya különböző típusú ételmérgezéseknek.

via: Delish

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Aljas tízes: 10 zöldség, amelyek felfújnak

Aljas tízes: 10 zöldség, amelyek felfújnak

Azok a fránya k-betűsök. Ezeket még kisbabáknak is csak kétszer főzve adhatjuk.
14 kukoricás receptünk

14 kukoricás receptünk

Szezonja van! Elő a főtt kukoricával!
A kiszáradás jelei

A kiszáradás jelei

A melegebb évszakokban fokozottabban figyelnünk kell a megfelelő folyadékbevitelre.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!