Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Aljas tízes: 10 zöldség, amelyek felfújnak

Azok a fránya k-betűsök. Ezeket még kisbabáknak is csak kétszer főzve adhatjuk.
2018. július 5.

A zöldségek egyértelműen alapkövei egy egészséges, változatos, vitamindús étrendnek. Néhányuk viszont haspuffadást okozhat. Ezek alacsony kalória- és magas tápanyagtartalmúak, így nem érdemes őket elkerülni.

A bennük levő komplex cukor, a raffinóz okozza a gázképződést és a puffadást. A szervezetünk képtelen a bélrendszerben lebontani a raffinózt, amely így emésztetlen marad, amíg a bélbaktériumok meg nem erjesztik. Ennek eredménye a székrekedés, a gázképződés, és a puffadás.

Melyek ezek a zöldségek?

  • brokkoli
  • kelkáposzta
  • fejes káposzta
  • karalábé
  • rukkola
  • bok choy (kínai kel)
  • kelbimbó
  • retek
  • fehér répa
  • amerikai kelkáposzta

Hogy elkerüljük a puffadást, rágjuk meg ezeket a zöldségeket amennyire csak tudjuk, majd igyunk sok vizet melléjük, hogy támogassuk az emésztést.

via: Popsugar

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Együnk sok zöldséget – akár észrevétlenül!

Együnk sok zöldséget – akár észrevétlenül!

Azt szinte mindenki tudja, hogy a zöldségeknek nagyon magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma. De azt már kevesebben, hogy magas rosttartalmuknak köszönhetően számos más előnnyel is rendelkeznek.
Ezt a zöldséget sose mossuk meg

Ezt a zöldséget sose mossuk meg

A gomba megtisztítása nem igényel mosást
Így vágd gyorsabban a zöldséget

Így vágd gyorsabban a zöldséget

Konyhai időspórolás profin

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.