Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőtökös sült reggeli

Sütőtökszezon-imádók kezeket fel!
2018. September 13.

A sütőtök imádók kedvenc évszaka az ősz, amikor legédesebb formájában kapható ez a sokrétűen felhasználható tökfajta. Ez alkalommal a reggeli zabkását készítettem el egy izgalmasabb formában, sütőtökkel dúsítva. 

Hozzávalók

  • 100 g puhára sült sütőtök
  • 100 g cukormentes almaszósz
  • 1 db tojás
  • 25 g eritrit
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kk fahéj
  • 50 g zabpehely
  • banán, eper
  • 1 ek mogyoróvaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A puhára sült sütőtököt kikanalazzuk a héjából, majd villával pépesítjük. A pürét összekeverjük az almaszósszal, a tojással, az eritrittel, a vanília aromával és a fűszerekkel. Végül beleszórjuk a zabpelyhet is és alaposan összekeverjük.

Süthető tálkába vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. A tetejét gyümölcsszeletekkel díszítjük, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük a reggeli süteményt.  

Sütés után negyedórát pihentetjük, majd mogyoróvajat csepegtetünk a tetejére és frissen fogyasztjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sushi burrito

Sushi burrito

Sushi vacsit valaki? Gyorsan elkészül.
Szilvás pohárdesszert

Szilvás pohárdesszert

Kezdődik a szilva szezon, tökéletes alkalom egy finom gyümölcsös-túrós pohárkrémre, mint frissítő, hideg nyári desszert.
Aszalt paradicsom szósz

Aszalt paradicsom szósz

A jól ismert zöld pestot más alapanyagokból, más színekkel, otthon is elkészíthetjük. Ebben szószban az aszalt paradicsom jellegzetes íze dominál.

Napi ajánlatunk

Top videók