Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Milyen az igazi nyári pizza?

Sajtos is, gyümölcsös is! Íme a recept!
2017. July 18.

Hozzávalók

12 szelethez
  • pizzaalap (vagy bolti, vagy házi készítésű)
  • 1 ek. olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • kóser só
  • 1 csésze kecskesajt
  • 1 csésze gorgonzola
  • 3 őszibarack
  • ½ csésze apróra vágott bazsalikom
  • 2 ek. balzsamecet (osztva)

Elkészítés

Vágjuk fel vékony szeletekre a barackot, rakjuk egy tálba, keverjük el 1 evőkanál balzsamecettel. Helyezzük szétszórva sütőspray-vel befújt sütőlapra, majd süssük a grillen 8-10 percig. Hagyjuk a szeleteket hűlni, majd rakjuk vissza a tálba.

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Szórjuk a bazsalikomot a barackokhoz, majd keverjük át. Kenjük be olíva olajjal és a kinyomott fokhagymával a pizzaalapot, majd egyenletesen sózzuk be.

Morzsoljuk rá az alapra a kecskesajtot, majd egyenletesen helyezzük rá a bazsalikomos barackot, majd jöhetnek a gorgonzolaszeletek. Csurgassuk meg a maradék balzsamecettel (lehet, hogy 1 evőkanálnál több kell majd).

Süssük 15-20 percig – az alap szélének meg kell barnulnia. Ha kész, vegyük ki, tálalás előtt hagyjuk kb. 5 percig hűlni.

forrás: megiswell.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ilyen a csalópizza a pizza party napon

Ilyen a csalópizza a pizza party napon

Amerikában ma ünneplik a Nemzeti Pizza Party napot. Ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül! :)

Napi ajánlatunk

Top videók