Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Magyaros Burgonyaleves

Adásban volt: 2016. September 23.
A recepthez tartozó videó
2016. September 23.

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 db zeller
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg füstölt bordaporc
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

1. Tegyük fel főni hagymás, fokhagymás babéros vízben a bordaporcot, kb. 2-2,5 órára

2. Ha már megfőtt, tegyük bele a paprikát és paradicsomot egészben, a zellert és a krumplit kockázva, a kolbászt karikázva.

3. Ha már a zöldségek is megpuhultak, akkor elkészítjük a rántást: kacsazsírt hevítünk, 1 kanál lisztet beleteszünk, világosra pirítjuk, majd fokhagymát roppantunk és beletesszük a rántásba. A levesből két kanál lével csomómentesre keverjük és végül a leveshez adjuk.

4. Tálalásnál tehetünk rá 1 kanál tejfölt és petrezselymet.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!