Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Habkönnyű szilveszteri pezsgőkrém

Szuperül mutat a szilveszteri svédasztalon, ráadásul ebbe a pezsgőkrémbe főzött tojássárgája kerül, ezért a nyers tojásos desszertektől idegenkedők is bátran fogyaszthatják.
2017. December 30.

 

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 db lapzselatin
  • 6 tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 2,5 dl félszáraz (fehér) pezsgő
  • 4 dl cukrozatlan habtejszín
  • arany-fehér szórócukrok és hóember formájú pillecukor a díszítéshez

Elkészítés

A lapzselatint egyesével hideg vízbe áztatjuk 5 percre.

Közben egy kis lábasban, vízgőz felett simára keverjük a tojássárgájákat a cukorral, majd hozzáöntjük a pezsgőt. Habverővel kevergetve pár percet főzzük, majd levesszük a vízgőzről, és hagyjuk kicsit hűlni.

A lapzselatint alaposan kinyomkodjuk, majd egy lábasban, 2 evőkanálnyi vízben addig melegítjük (nem forraljuk!), amíg fel nem olvad. A pezsgős keverékhez öntjük, elkeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A lehűtött habtejszínt lágy habbá verjük, majd részleteiben a kihűlt pezsgős krémhez forgatjuk. Tálkákba kanalazzuk, és minimum 2-3 órára (vagy tovább, tálalásig) hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk a krém tetejét egy kevés szórócukorral, és egy-egy hóember formájú pillecukorral díszítjük.

Tipp: A hóember formájú pillecukrot a svéd lakberendezési áruházban vásároltam.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egyszerű alapanyagok különleges tálalásban: Kacsamell pezsgőmártással, zöldséges cobblerrel

Egyszerű alapanyagok különleges tálalásban: Kacsamell pezsgőmártással, zöldséges cobblerrel

Gondolkoztok még a karácsonyi főételen? Akár Szentestéről, akár 25-éről van szó, ezekre a napokra különleges étel dukál. Például egy finom kacsamell selymes, vajas-pezsgős mártással. A köret állhat egyszerű alapanyagokból, de érdemes feldobni, különlegessé varázsolni: mondjuk parmezános cobblertészta alá rejteni a zöldségeket.  
Gyümölcskenyér kell az ünnepi asztalra, ugye? Próbáljátok ki ezt az isteni mákos-almás verziót!

Gyümölcskenyér kell az ünnepi asztalra, ugye? Próbáljátok ki ezt az isteni mákos-almás verziót!

És még egy fontos dolog: sokan azért nem szeretik az efféle sütiket, mert túlságosan száraznak tartják. Mindenkit megnyugtathatok: ez a kenyérke nagyon-nagyon puha és szaftos az almától és a hozzáadott olajtól.
Kis havas fenyőfák az ünnepre, készítsétek együtt a gyerekekkel!

Kis havas fenyőfák az ünnepre, készítsétek együtt a gyerekekkel!

Csodásan fog mutatni a karácsonyi kínálótálon, snacknek, de akár egy kis sült hússal, főtt sonkaszeletekkel előételnek is nagyon klassz.

Napi ajánlatunk

Top videók