Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egy szuper jó nyári tészta recept, amely lehet húsos, vega de akár vegán is!

Kukoricakrémes tészta égetett újhagymával
2017. július 31.

Nehéz a sorsa a vegáknak, ha húsevőkhöz hívják őket vendégségbe. Valahogy én is leblokkolok, egyszerűen maga a cimke, hogy vegetáriánus, korlátozza a képzelőerőmet, miközben nap, mint nap számtalan húsmentes étel kerül ki a kezeim közül. Ha nálunk valaki vega ételre vágyik, sok minden közül választhat, rizottók, közel-keleti ételek hada, és persze tészták is sorakoznak a repertoátomban. A rántott sajtot száműztem, és tudom, hogy a tészták közhelyesek, de mégis, a variációs lehetőségek végtelenek, a vega mellett megfér a hússal kiegészített változat, sőt, akár a vegán elkészítési mód is, ezért sokszor főzök ilyet is.

Mutatok egy pont ilyen tésztát, ami eredendően vegetariánus, de egy mozdulattal lehet vegán is. A mozdulat ugyanis tényleg az: a sajt a tetején. És persze ha vegán tésztaételt szeretnénk, akkor mellőzzük a tojásos tésztát is. Egyébként ez a krémes, szószos étel mindennemű tejszín, vagy tejtermék nélkül lesz ilyen, mondom is a receptet!

FullSizeRender (4)

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kis vöröshagyma apróra vágva
  • 2 nagy cső kukorica, kb. 25 dkg kukorica
  • só, bors
  • 4 újhagyma megtisztítva
  • ½ kg friss vagy száraztészta, tagliatelle, spagetti, stb.
  • parmezán a tálaláshoz

Elkészítés

1 ek olajat hevíts egy serpenyőben, majd dobd rá a hagymát és párold 3-4 percig, míg puha lesz. Add hozzá a kukorica nagy részét – kb. 5 dkg-ot tegyél félre – , és 4 ek vizet is. Párold, míg a kukorica is megpuhul, majd tedd turmixba, sózd, borsozd, és turmixold teljesen simára.

Tegyél fel sós vizet forrni, majd kezdd el főzni a tésztát.

A forró serpenyőben, további olaj hozzáadása nélkül pirítsd körbe a megtisztított újhagymákat. Akkor lesz igazán ízes, ha helyenként rendesen meg is ég, úgyhogy csak bátran. Ha kész, aprítsd fel, és a maradék olajon tedd vissza a serpenyőbe a félretett kuoricával együtt. Ha átmelegedett, add hozzá a kukoricakrémet, és főzd kb 2 percig. Adj hozzá a tészta főzőlevéből kb. 5-6 evőkanálnyit, majd a leszűrt tésztát is, sózd, borsozd, ha szükséges, alaposan keverd össze, és tálald parmezánnal vagy anélkül a tetején.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A cukkini és az avokádó ízletes találkozása

A cukkini és az avokádó ízletes találkozása

Egy különleges nyári salátában
Állítólag ez a világ legjobb muffin receptje

Állítólag ez a világ legjobb muffin receptje

Így ünnepeljük az áfonyás muffin napot

Napi ajánlatunk

Top videók