Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme egy diétabarát isteni krémleves

2017. február 13.
A legtöbb krémleves bőséges kalóriatartalommal bír, ez a csiperkegomba krémleves viszont teljesen diétabarát, mégis tökéletes a hideg téli napokra, amikor semmi másra nem vágyunk, mint valami krémesre, finomra és szívmelengetőre.

 

Hozzávalók

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 3 szál újhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 1 db zöldségleveskocka
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés

1. A gombát alaposan megmossuk. Néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit negyedeljük. Az újhagymát megpucoljuk. 1 szálat félreteszünk szintén a díszítéshez, a maradékot felaprítjuk.

2. Egy főzőedényben egy evőkanál olívaolajt hevítünk, megdinszteljük benne az újhagymát, majd hozzáadjuk a csiperkegombát is. Ha megpirult, felöntjük kb. 7 dl vízzel és beledobjuk a leveskockát. Fedő alatt alacsony lángon 20 percig főzzük.

3. A zablisztet kézi habverővel csomómentesre keverjük a natúr joghurttal (egy evőkanálnyi maradjon a dízsítéshez). Fokozatosan hozzáadunk egy-egy kanál forró zöldség alaplét hő kiegyenlítés céljából. Ha jól elkevertük, hozzáönthetjük a lisztes joghurtot a leveshez. Folyamatosan kevergetve besűrítjük. Végül botmixer segítségével teljesen krémesre turmixoljuk a csiperkegomba levest.

4. A díszítéshez a maradék gombát vékonyra szeleteljük, majd egy olívaolajjal megkent serpenyőben egy-egy perc alatt megpirítjuk mindkét oldalát. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a petrezselyemből pedig tépünk néhány levelet.

5. A tányérba töltött krémlevest gombaszeletekkel, újhagymával, petrezselyem levéllel, néhány csepp natúr joghurttal, olívaolajjal és frissen őrölt borssal díszítjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kefires céklakrémleves

Kefires céklakrémleves

Az egyik legegészségesebb zöldség, most kefirrel, levesben.
Tejszínes karfiolkrémleves

Tejszínes karfiolkrémleves

Egy csésze forró leves, bármikor jól jön. Egy hűvös nap végén pedig pláne. Nem kell hozzá más, csak egy fej karfiol meg egy kis tejszín, a sarki boltból.
Melengető sütőtökkrémleves

Melengető sütőtökkrémleves

A zöldséges standok már roskadoznak a szebbnél szebb tököktől, így elérkezett az idő az első sütőtökleveshez!

Napi ajánlatunk

Top videók

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!

Házi készítésű Bounty szelet eperrel

Ti is szeretitek a Bountyt? Ahogy sok kedvencünket, ezt is el tudjátok otthon készíteni, isteni finom lesz a végeredmény!

Pihe-puha, szaftos és sajtos: ez az egyik legjobb kombináció, ami a kelt tésztával történhet: Óriás pizzás csiga

A látványos csigaformát pedig egyáltalán nem nehéz kialakítani, egy vágás, pár tekerés, és már mehet is a sütőbe!