Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme egy diétabarát isteni krémleves

A legtöbb krémleves bőséges kalóriatartalommal bír, ez a csiperkegomba krémleves viszont teljesen diétabarát, mégis tökéletes a hideg téli napokra, amikor semmi másra nem vágyunk, mint valami krémesre, finomra és szívmelengetőre.

 

Hozzávalók

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 3 szál újhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 1 db zöldségleveskocka
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés

1. A gombát alaposan megmossuk. Néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit negyedeljük. Az újhagymát megpucoljuk. 1 szálat félreteszünk szintén a díszítéshez, a maradékot felaprítjuk.

2. Egy főzőedényben egy evőkanál olívaolajt hevítünk, megdinszteljük benne az újhagymát, majd hozzáadjuk a csiperkegombát is. Ha megpirult, felöntjük kb. 7 dl vízzel és beledobjuk a leveskockát. Fedő alatt alacsony lángon 20 percig főzzük.

3. A zablisztet kézi habverővel csomómentesre keverjük a natúr joghurttal (egy evőkanálnyi maradjon a dízsítéshez). Fokozatosan hozzáadunk egy-egy kanál forró zöldség alaplét hő kiegyenlítés céljából. Ha jól elkevertük, hozzáönthetjük a lisztes joghurtot a leveshez. Folyamatosan kevergetve besűrítjük. Végül botmixer segítségével teljesen krémesre turmixoljuk a csiperkegomba levest.

4. A díszítéshez a maradék gombát vékonyra szeleteljük, majd egy olívaolajjal megkent serpenyőben egy-egy perc alatt megpirítjuk mindkét oldalát. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a petrezselyemből pedig tépünk néhány levelet.

5. A tányérba töltött krémlevest gombaszeletekkel, újhagymával, petrezselyem levéllel, néhány csepp natúr joghurttal, olívaolajjal és frissen őrölt borssal díszítjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kefires céklakrémleves

Kefires céklakrémleves

Az egyik legegészségesebb zöldség, most kefirrel, levesben.
Tejszínes karfiolkrémleves

Tejszínes karfiolkrémleves

Egy csésze forró leves, bármikor jól jön. Egy hűvös nap végén pedig pláne. Nem kell hozzá más, csak egy fej karfiol meg egy kis tejszín, a sarki boltból.
Melengető sütőtökkrémleves

Melengető sütőtökkrémleves

A zöldséges standok már roskadoznak a szebbnél szebb tököktől, így elérkezett az idő az első sütőtökleveshez!

Napi ajánlatunk

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

Ha mindenképpen sütnöd kell, akkor süsd ezt!

"Nem torta, de bele lehet szúrni egy gyertyát, és nagyon finom, ráadásul bármilyen idénygyümölccsel működik,"
Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

Hagyományos technológiával készült az idei Szent István-napi kenyér

A Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Pék Kft. Görböc kenyere lett az idén, amely hagyományos technológiával készült adalék nélkül - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Egy pohár vörösbor finom sajtokkal és egy kis friss bagettel egyszerűen tökéletes. Azonban ha kipróbálnátok valami mást, adjátok bátran szilvához.

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!