Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Krémes polenta pirított gombával

A gluténmentes ételeknek sem kell drágának vagy bonyolultnak lenniük, erre példa Gökler Kriszti receptje.
2019. június 24.

A polenta – vagy más néven puliszka – mára kissé elfeledett étel lett, mégis érdemes néha elkészíteni, hiszen különböző feltétekkel igazán egyszerű, de változatos, gluténmentes főétel készülhet belőle.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 8 dl zöldség alaplé
  • 12 dkg kukoricadara
  • himalája só
  • őrölt fehér bors
  • kókuszolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • friss petrezselyem
  • 2 dkg parmezán sajt
  • 1 dl rizstejszín

Elkészítés

Az alaplét felforraljuk, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a kukoricadarát, a sót és a borsot. Alacsony lángra vesszük, és kb. 15-20 perc alatt hagyjuk besűrűsödni.

A vöröshagymát és a csiperkét megpucoljuk és felszeleteljük, majd egy kókuszolajjal vékonyan megkent serpenyőben összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.  

A besűrűsödött kukoricakásában elkeverjük a parmezánt és a rizstejszínt, hogy krémesebb állagot kapjon, majd a pirított hagymás gombával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegán epermousse

Vegán epermousse

Búcsúzzunk az eperszezontól ezzel a habkönnyű desszerttel!
Brownie édesburgonyából

Brownie édesburgonyából

Édesburgonyából süti? Naná! Nézzétek csak Gökler Kriszti klassz receptjét!
Csicseriborsó omlett

Csicseriborsó omlett

Nem fogyasztasz tojást? Ehhez az omletthez nem is szükséges!

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.