Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme a lecsó bolgár változata

A lecsó tipikusan az az étel, melynél az alapok adottak, de mindenki saját ízlésére alakíthatja az összhatást.

Az ahány ház, annyi szokás mondás nemzetek közötti szinten is működik, ezért érdemes kicsit elkalandozni külföldre, és megkóstolni más konyhák lecsóját. Kőbe vésett szabályok nincsenek, ami ízlik, azt bátran építsük be saját repertoárunkba! A bolgár variáció például tojással és sós (juh)sajttal készül. A hagyományos lecsó alaphoz a főzés végén tojást kevertem, majd tálalás előtt lágy feta sajtot morzsoltam rá. Az édes, lédús paradicsom és a sós feta együtt nagyon jól működnek, tegyetek egy próbát!

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 db lecsópaprika
  • 6 db érett, lédús paradicsom
  • só, őrölt fekete bors
  • 4-5 tojás
  • 15 dkg feta sajt

Elkészítés

1. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított hagymát üvegesre pároljuk rajta.
2. A paprikákat megmossuk, karikára vágjuk. A paradicsomokat először forró, majd jeges vízbe tesszük 1-1 pillanatra, így könnyedén le tudjuk húzni a héjukat. A meghámozott paradicsomokat kockákra vágjuk, majd a paprikával együtt a hagymára tesszük. Átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a zöldségeket.
3. Mikor a paprika is megpuhult, a lecsóhoz adjuk az enyhén felvert tojásokat. Alaposan összekeverjük, és végig kevergetve átsütjük a tojást. Forrón, feta sajttal megszórva, aprított újhagyma zölddel vagy petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

bolgarlecso1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Steiner Kristóf „lecsója”

Steiner Kristóf „lecsója”

Zöld saksuka spenóttal, kelkáposztával, cukkinivel

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!