Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ajándék a vörösbor ünnepnapjára: Szilvafagyi Pinot Noir-ral

Egy pohár vörösbor finom sajtokkal és egy kis friss bagettel egyszerűen tökéletes. Azonban ha kipróbálnátok valami mást, adjátok bátran szilvához.
2017. augusztus 18.

Fűszerezéstől függően ez a páros szuper sült húsokhoz mártásként vagy chutney-ként, de mivel tombol még a nyár, én most úgy gondoltam, hogy legyen mindebből fagyi. Gyömbérrel, fahéjjal, tejszínnel és mascarponéval. Fagyasztóba vele!

Hozzávalók

4-6 adaghoz
  • 40 dkg szilva
  • 1,5 dl Pinot Noir vörösbor
  • 2 cm friss, tisztított gyömbér lereszelve
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál cukor + ízlés szerint
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés

 

szilvafagyi1A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, héjukat lehúzzuk, feldaraboljuk. A héjakat gézbe (vagy nagyobb teatojásba) tesszük. Lábasba rakjuk a szilvát és a héjukat, hozzáadjuk a bort, a gyömbért, a fahéjat és a 3 evőkanál cukrot. Felforraljuk, lassú tűzön puhára főzzük a gyümölcsöt.

Mikor már teljesen puha, eltávolítjuk a héjakat a gézzel vagy a teatojással együtt (így még szebb lesz a fagyi színe, de elkerülhetjük a passzírozást vagy a kész fagyiban a héjdarabokat), majd botmixerrel krémesre törjük. Megvárjuk, hogy kihűljön.

A lehűtött habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliás cukrot és a szilvás szószt. Ízlés szerint még édesítjük porcukorral.

A masszát elkészíthetjük fagylaltgépben. Ennek hiányában lapos, fagyasztható tálba kanalazzuk, és óránkénti átkavarással kifagyasztjuk.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres szilvachutney

Fűszeres szilvachutney

Tegyük el a nyarat Csigó Zita receptjével!
Lágy vaníliakrém ropogós karamelltetővel, ez a crème brûlée. Nálunk most fagyiként debütál!

Lágy vaníliakrém ropogós karamelltetővel, ez a crème brûlée. Nálunk most fagyiként debütál!

A klasszikus francia édességnek a tengerentúlon egy teljes napot szenteltek, egészen pontosan július 27-ét. Az autentikus receptet kicsit újragondoltam, ízeit a nagy hőségre való tekintettel ezúttal fagyiba álmodtam. Sok-sok fagyi került már ki a konyhámból, bátran állíthatom, ez az egyik legfinomabb!
Sárgadinnyés-uborkás ice pop

Sárgadinnyés-uborkás ice pop

Hűsítő finomság hozzáadott cukor nélkül!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.