Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

3 nyári köret – a tésztás, az újkrumplis és a paradicsomos

Grilleztek vagy egy jó sült csirkét készítetek ebédre? Az sem mindegy, mivel tálaljátok, válogassatok Zita szuper köretei közül!
2019. június 19.

Hozzávalók

  • Lásd a recepteknél.

Elkészítés

A nagy nyári melegben háromféle húsételt tudok megenni – szinte – bármikor: a grillezett mindenfélét (igen, tényleg mindenfélét, a faszén finom ízét ki kell használni nyáron), a halakat, rákokat és tenger gyümölcseit, és persze a szaftos tepsis csirkét. Néha elég egy paradicsom- vagy uborkasaláta, de azért legtöbbször a köretnek is szentelek időt. Mutatom a kedvenceimet.

 

Gyöngyhagymás tésztasaláta

Hozzávalók (4 adaghoz):

30 dkg fusilli

30 dkg tejföl

10 dkg majonéz

őrölt fekete bors

1 marék gyöngyhagyma (savanyúság)

1 kígyóuborka

15 dkg koktélparadicsom

 

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezután nincs más dolgunk, mint összekeverni a tejföllel és a majonézzel, sózni, borsozni, valamint beleforgatni a lecsepegtetett gyöngyhagymát, a felcikkezett kígyóuborkát és a felezett koktélparadicsomokat.

Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

 

Citromos-kacsazsíros újkrumpli

Hozzávalók (4 nagyobb adaghoz):

80 dkg újkrumpli/parázskrumpli

3 evőkanál kacsazsír

4 ág kakukkfű

fél biocitrom lereszelt héja és egy kevés citromlé

őrölt fekete bors

1 csokor petrezselyemzöld

 

A krumplik héját folyó víz alatt alaposan ledörzsöljük. Bő, enyhén sós vízben megfőzzük (ne főzzük túl puhára a burgonyát, mert még pirítani is fogjuk).

Egy serpenyőben megolvasztjuk a kacsazsírt, rátesszük a kakukkfű ágakat és a megszárított krumplikat, rázogatva megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a citrom héját és levét, sózzuk, borsozzuk. Végül kiszedjük a serpenyőből a kakukkfüvet.

A petrezselymet leszárazzuk, finomra aprítjuk, és a burgonyához keverjük. Melegen tálaljuk.

 

Tojáskrémes töltött paradicsom

Hozzávalók (6 darabhoz):

4 db keményre főtt, kihűlt tojás

5 dkg krémesebb feta sajt

kevés só, ha szükséges

kb. 2-3 evőkanál tejföl

2 szál újhagyma fehér része

6 paradicsom

 

A tojásokat keverőtálba tesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk a fetát, ha szükséges, megsózzuk, majd beletesszük a tejfölt is. Villával összetörjük annyira, hogy krémes, de kissé darabos maradjon. Végül hozzáforgatjuk a felaprított újhagymát.

A paradicsomokat megmossuk, tetejüket levágjuk, magos részüket kanállal kiszedjük. Betöltjük a tojáskrémet, visszahelyezzük a kalapokat, és tálalásig hűtőbe tesszük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ricottás-joghurtos pite piros gyümölcsökkel

Ricottás-joghurtos pite piros gyümölcsökkel

Egy falat nyár sok-sok ribizlivel, málnával, krémes ricottával és görög joghurttal.
Gombás-spenótos óriás kagylótészta

Gombás-spenótos óriás kagylótészta

Húsmentes, könnyű ebéd, de ha szeretnétek, egy kis csíkozott sonka sem fogja elrontani.
Wokos karaj sült bordás kellel

Wokos karaj sült bordás kellel

Pak choi, azaz bordás kel, egy falat Ázsia a tányéron.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.