Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

5 szuper recept, amelyben 1 a közös: a Medve sajt

A sütőtökkrémlevesben bloggerünk, Csigó Zita is segédkezett Epres Panninak
2017. December 1.

Zöldfűszeres- aszalt paradicsomos mártogatós zöldség csíkokkal Jakupcsek Gabriellától

4 főre

Hozzávalók:

150 gr Medve zöldfűszeres szendvicskrém

75 gr fűszeres olajban aszalt paradicsom

fél gerezd fokhagyma

2 szál sárgarépa

2 zellerszár

1 baguett (vagy paillesse)

1 evőkanál olívaolaj

só, bors

Elkészítés:

Fejenként fél szál répát és fél zellerszárat vágjunk vékony, kb. 5 cm-s hasábokra. A félig még fagyott kenyeret (baguett vagy paillesse) vágjuk vékony szeletekre, tegyük őket tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt süssük ropogósra.

A zöldfűszeres sajtkrémet, az aszaltparadicsomot (fűszeres levével együtt), fél gerezd fokhagymát robotgépben krémesre aprítjuk, sózzuk, borsozzuk. A krémet a kenyérrel és a zöldség hasábokkal tálaljuk.

Pirított magvas sajtgolyók sült padlizsán hajón, kevert salátával Peller Annától

4 főre

Hozzávalók:

70 gr laktózmentes natúr Medve Sajt (4 db)

70 gr sülthagymás Medve Sajt (4 db)

70 gr csípőspaprikás Medves Sajt (4 db)

1 közepes méretű padlizsán

100 gr vegyes magvak (szezámmag, mandulapehely, napraforgómag, ízlés szerint)

4 marék vegyes (mesclun) saláta

1 evőkanál balzsamkrém

só, bors

1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A padlizsán chips-hez a padlizsánokat hajszálvékony szeletekre vágjuk és sütőben 150 fokon, hőlégkeverésen 20 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal.

Egy marék mosott mesclun salátát a padlizsán szeletekre halmozunk, kevés balzsamkrémmel meglocsoljuk. A vegyes magvakat száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Az ízesített Medvesajtot tenyerünk között golyókká formáljuk, és az illatos magvakba forgatjuk.  A golyókat a saláta tetején tálaljuk. Adagonként 3 db, különböző ízű golyó kerül a saláta tetejére.

Sült töltött cukkíni Peller Marianntól, és Lukács Mikitől

 4 főre

Hozzávalók:

140 gr natúr Medves Sajt

4 db közepes cukkíni

100 gr olajbogyó

50 gr dió

fél csokor bazsalikom

fél csokor petrezsselyem

100 gr koktélparadicsom

50 gr bacon szalonna

1 evőkanál panko-morzsa (vagy zsemlemorzsa)

só, bors

Elkészítés:

A megmosott, hosszában félbevágott cukkini belsejét kivájjuk. A Medvesajtot apró kockákra vágjuk, és aprított olívabogyóval, tört dióval, aprított bazsalikommal és petrezselyemmel, apróra vágott koktélparadicsommal, sütőben ropogósra sütött bacon morzsával összekeverjük. (Baconmorzsa: Előmelegített sütőben 180 fokon tepsire helyezve készre sütöm.)

Ezzel a keverékkel megtöltjük a cukkíni-hajókat, tetejüket megszórjuk panko-morzsval vagy zsemlemorzsával, és forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Sütőtök krémleves sajtropogóssal Epres Pannitól

 4 főre

Hozzávalók:

140 gr natúr Medve Sajt (vagy tetszés szerint ízesített)

panko-morzsa a panírozáshoz

2 felvert tojás

1 kg sütőtök

200 gr burgonya

50 gr vaj

500 ml zöldség alaplé

200 ml főzőtejszín

só, bors

kakukkfű

olívaolaj

Elkészítés:

A tököt és a burgonyát megmossuk, megpucolva nagy darabokban egy sütőtálcára tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon puhára sütjük, körülbelül 25 perc alatt. Egy lábasban vajat melegítünk, és ezen megforgatjuk a megpuhult zöldségeket. Lassacskán felöntjük az alaplével, és közben folyamatosan turmixoljuk.

Ha már krémes, feltesszük főni a tűzhelyre, főzőtejszínt adunk hozzá, összeforraljuk. A tetszőleges ízesítésű Medvesajtot kis időre (15-20 perc) mélyhűtőbe tesszük. Miután jól lehűlt és megkeményedett felvert tojásba, majd panko morzsába forgatjuk. A panírozást kétszer megismételjük, és bő olajban gyorsan kisütjük. A leves tetején tálaljuk.

Sajtkrémes brownie Görög ZItától

 4 főre

Hozzávalók:

125 gr étcsokoládé

125 gr vaj

2 tojás

150 gr kristálycukor

10 gr vaníliás cukor

75 gr finomliszt

egy csipet só

100 gr natúr Medve Sajt

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Gőz felett addig olvasztjuk az étcsokoládét vajjal, amíg bársonyosan sima és egynemű nem lesz. Ezt a keveréket fontos, hogy langyosan/melegen tartsuk. (kb. 40-45 fokon) A tojásokat a cukorral elkeverjük, de nem habosítjuk, majd ebbe keverjük az olvasztott csokoládés vajat. Ha simára kevertük hozzá adjuk a lisztet és a sót.

A sütőformákba beleöntjük a massza felét majd rávagdossuk a krémsajtot, majd ráöntjük a tészta másik felét is. Előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük, időnként rápillantva, hogy a teteje szilárd legyen, de a közepe maradjon folyós. Meghűlve könnyen vágható, szobahőmérsékleten fogyasztandó.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 hozzávalós, roppanós sajtos keksz

5 hozzávalós, roppanós sajtos keksz

Könnyen elkészíthető uzsonna gyerekeknek, gyerekekkel.

Napi ajánlatunk

Top videók