Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Giada De Laurentiis lasagna-trükkje

Így készítsünk 30 perc alatt olasz tésztát
2017. augusztus 19.

A Food Network olasz háziasszonya, az elismert szakács, Giada De Laurentiis a hamisítatlan itáliai konyha nagy szakértője. A gyorsan (30 perc alatt) elkészíthető lasagnaja csupán egy serpenyőt igényel. Mutatjuk a trükköt:

Mire van szükség? Egy nagy és mély serpenyő, fedővel, plusz minden hozzávaló, ami a lasagnahoz kell (a vékonyan vágott zöldségek a kulcs), a tésztát pedig cseréljük előkészített lasagnalapokra.

Mit kell tenni? Ha házilag készítjük a marinarat, azt készítsük el először a serpenyőben. Majd a szósz felét rakjuk a serpenyőbe, erre jön a tészta 1/3-a, erre csurgatjuk az olíva olajat, sózzuk, borsozzuk, majd jön a zöldségréteg, szósz és sajt. Majd ugyanez a rétegezés még kétszer. Fedjük le, majd hagyjuk főni 20-25 percig, amíg megolvad a sajt és összefő a lasagna.

Az eredmény: Semmivel sem lesz íztelenebb, mint a sokáig főzött verzió, valódi olasz tésztaélmény a végedermény.

forrás: purewov.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme a lasagna diétás verziója

Íme a lasagna diétás verziója

A lasagna egy nehéz húsos-tésztás étel, de természetesen ezt is el lehet készíteni könnyedebb verzióban, akár diétás ételként is, ha tésztalapok helyett például cukkini szeleteket használunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.