Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

9 tipp palacsintához - 9 híres séftől

Jöjjenek a palacsintatrükkök!
2017. október 7.

A konyhai alapokhoz tartozik, hogy valaki tud palacsintát sütni. Viszont nem mindegy, milyen receptből dolgozunk, mivel töltjük a tésztát, sőt az sem, hogy a hazai verziónál maradunk, vagy esetleg kipróbáljuk az amerikait, vagy a francia crepe-t.

Most 9 híres séf meséli el rejtett palacsintatrükkjeit.

1.Nyesha Arrington: használjunk vaníliaaromát

A külföldön futó Top Chef döntőse az aroma mellett néhány extra tojásfehérjét, olvasztott vajat, vagy kókuszolajat, illetve egy csipet tengeri sót kever még a tésztába.

2.Rick Bayless: szokatlan feltétek

Az elismert chicagoi konyhafőnök görög joghurtot, salsat, bacont, vagy füstölt lazacot rak a kész palacsintákra, hogy izgalmasabb végeredményt kapjon.

3.David Burke: tésztavékonyítás és extra íz gyümölcslével

„A tésztának először szilárdnak kell lennie, és csak utána kell, hogy lazítsuk, a tej lassú adagolásával.” – mondja a New York-i séf.  Burke, hogy extra ízeket kölcsönözzön a tésztájának, tej helyett alma-, vagy narancslevet használ.

4.Marc Murphy: joghurtot a rugalmas texturáért

A külföldön futó Chopped gasztroreality zsűrije, ha könnyed palacsintatésztára vágyik, egy kis joghurtot rak a keverékbe. New York-i éttermében, a Landmarkban is így készítik a palacsintát.

5.Damaris Phillips: szénsavval dolgozik

A Food Networkön futó Southern at Heart műsor háziasszonya a levegős palacsintatészta érdekében egy kevés buborékos vizet önt a keverékhez. Egyébként ez a legelterjedtebb trükk, sok recept már alapból magában foglalja.

6.Carla Hall: ne használjunk túl sok olajat

A tapadásmentes serpenyőt ajánl a The Chew egyik háziasszonya. Hogy aranybarna palacsintát kapjunk, ne öntsünk sok olajat a serpenyőbe, tapadásmentes felületre igen minimális is elég. Célszerű egy olajspray-vel dolgozni, vagy kenőkével – így elkerülhetjük a túlolajozást.

7.Tim Love: friss tojás

Tennessee-i éttermében is ugyanígy készül a palacsinta. Szerinte a lágy, puha palacsinta kulcsa a friss tojás, továbbá azt javasolja, mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy megfelelően felvert habot adagolunk a tésztába.

8.Ken Oringer: sose helyettesítsük az igazi hozzávalókat

A híres séf úgy véli, nem szabad a vajat semmivel sem helyettesíteni, ha a recept azt írja elő – nem érdemes önfejű döntéseket hozni, hisz akkor nagy valószínűséggel nem lesz megfelelő a végeredmény.

9.Fabio Viviani: legyen szobahőmérsékletű a keverék

„A jó palacsinta kulcsa a jó tészta – annak pedig szobahőmérsékletűnek kell lennie” – állítja a chicagoi könyhafőnök. Ha a keverék túl hideg, a palacsinta külsőleg aranybarnára sül, viszont belül egy cseppet nyers marad.

forrás: Business Insider

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Palacsinta muffin formában

Palacsinta muffin formában

Két finomság egyként születik újjá
Citromos-ricottás palacsintatorony

Citromos-ricottás palacsintatorony

Káprázatos reggeli, egy kis olasz csavarral
A tökéletes vendégváró fogás: Milánói palacsintatorta

A tökéletes vendégváró fogás: Milánói palacsintatorta

A palacsintatorta (készüljön édes vagy akár sós verzióban) az egyik kedvenc vendégváróm. Kifejezetten jót tesz neki, ha egy teljes éjszakát áll a hűtőben, szépen díszíthető, így az asztal éke lehet. Készítsétek inkább kisebb palacsintasütőben a palacsintákat, hogy minél több rétegből álljon a tortátok.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.