Martha Stewart megmutatja, hogyan építsünk mézeskalács házikót
1.lépés: Nyújtsuk ki és süssük meg a lapokat
Lisztezett felületen dolgozzunk, igyekezzünk minél egyenletesebbre nyújtani a tésztát. A méretre vágásnál használjunk sablont, hogy minél pontosabbak legyünk.
2.lépés: Dekoráljuk a kisült lapokat
Kezdőknek érdemesebb csak csokoládéval, cukor sziruppal dolgozni. Hogy ez se legyen unalmas, cserélgessük a különböző méretű fejeket a nyomózsákon. Ne siessük el a műveletet, a lassú és pontos munka eredményez szép mintákat.
3.lépés: Készítsük el a karamella ablakokat
Ez már kicsit bonyolultabb folyamat lesz, de ha odafigyelünk, sikerül. Sütőpapírra rajzoljuk át az ablakok kereteit (de ne vágjuk ki!), így tudjuk majd a pontos méretüket. A folyós karamellt csurgassuk a kis négyzetekre – nem baj, ha túlfolyik, később tudunk igazítani. Rajzoljuk körbe a keretet csokiszósszal, illesszük az ablakokat a falakra.
4.lépés: A házikó összeállítása
Itt is a pontosság és a türelem a kulcs. Hagyjunk időt a csokiszósznak, hogy megkössön, és összetartsa a házikónkat.
A lépéseket egy videó segítségével is követhetjük, melynek végén egy jelentősen nagyobb mézeskalács palota épül meg, de a folyamat ugyanaz.