Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Martha Stewart megmutatja, hogyan építsünk mézeskalács házikót

Remek délelőtti időtöltés az ünnepek alatt
2017. december 25.

1.lépés: Nyújtsuk ki és süssük meg a lapokat

Lisztezett felületen dolgozzunk, igyekezzünk minél egyenletesebbre nyújtani a tésztát. A méretre vágásnál használjunk sablont, hogy minél pontosabbak legyünk.

2.lépés: Dekoráljuk a kisült lapokat

Kezdőknek érdemesebb csak csokoládéval, cukor sziruppal dolgozni. Hogy ez se legyen unalmas, cserélgessük a különböző méretű fejeket a nyomózsákon. Ne siessük el a műveletet, a lassú és pontos munka eredményez szép mintákat.

3.lépés: Készítsük el a karamella ablakokat

Ez már kicsit bonyolultabb folyamat lesz, de ha odafigyelünk, sikerül. Sütőpapírra rajzoljuk át az ablakok kereteit (de ne vágjuk ki!), így tudjuk majd a pontos méretüket. A folyós karamellt csurgassuk a kis négyzetekre – nem baj, ha túlfolyik, később tudunk igazítani. Rajzoljuk körbe a keretet csokiszósszal, illesszük az ablakokat a falakra.

4.lépés: A házikó összeállítása

Itt is a pontosság és a türelem a kulcs. Hagyjunk időt a csokiszósznak, hogy megkössön, és összetartsa a házikónkat.

A lépéseket egy videó segítségével is követhetjük, melynek végén egy jelentősen nagyobb mézeskalács palota épül meg, de a folyamat ugyanaz.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mézeskalács kenyér egészséges hozzávalókból

Mézeskalács kenyér egészséges hozzávalókból

Nálunk ugyan nincs hagyománya, de más nemzetek előszeretettel készítik el nevéhez hűen kalácsként, vagy éppen kenyérként a mézeskalácsot. Ugyanaz a mézes-fűszeres íz világ, csak éppen sokkal laktatóbb, így akár egy téli reggelinek is tökéletes.
Svéd mézeskalács - tej- és tojásmentes

Svéd mézeskalács - tej- és tojásmentes

Mézeskalácsot nem csak karácsonykor lehet enni. Sőt tojás sem kell feltétlenül az elkészítéséhez.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.