Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Nincs karácsonyi hangulatod? Ez az 5 apróság segít ráhangolódni az ünnepre

2019. December 18.

Évről évre korábban kezdődik az üzletekben a karácsonyi őrület: már novembertől elárasztják a kirakatokat a karácsonyi dekorációk, ünnepi díszbe öltöznek az utcák, és lépten-nyomon vásárlásra buzdító hirdetésekbe botlunk. Mindez sokszor az ellenkezőjét váltja ki: az ünnepvárásból kényszer lesz, és mire elérünk a 4. adventi héthez, szinte már elcsépeltnek érezzük a karácsonyi hangulatot. Jó hír, hogy a felesleges túlvásárlás és túlköltekezés nem fogja megoldani a problémát, pár filléres apróság viszont annál jobban, mutatjuk a top 5-öt! 

 

Forró ital 

Lehet alkoholos vagy alkoholmentes, fahéjas, szegfűszeges, almás vagy akár mandulás. Választhatsz bort, forró koktélt, teát vagy kávét, a lélekmelengető ital segít lelassulni. Ha otthon fogyasztod, gyújts mellé egy mécsest, hallgass lágy zenét, és kuckózz be a kedvenc fotelodba egy jó könyvvel vagy magazinnal. És a telefonod se felejtsd el kikapcsolni! 

 

Sütögetés

Hívhatjuk próbasütésnek, bár ha például klasszikus mézeskalácsot vagy kekszet választasz, fémdobozban simán eláll karácsonyig – sőt a mézesnek jót is tesz pár nap „parkolópálya”. A sütés kikapcsol, ellazít, a mennyei illatok pedig garantáltan meghozzák az ünnepi hangulatot. 

 

DIY ajtó- vagy asztaldísz 

Adventi koszorúnak már felesleges nekiállni, egy szép ajtó- vagy asztaldísz viszont egész télen időszerű. Vegyél készen kapható koszorúalapot, amit csak fel kell díszítened fenyőágakkal, díszekkel, termésekkel. Jó, ha van kéznél ragasztópisztoly. Az asztaldísz lehet még egyszerűbb: egy szép tálat pakolj meg fenyőágakkal, díszítsd gömbökkel vagy más tetszőleges karácsonyfadísszel. 

 

Gasztroajándék

Csúnyán fogalmazva azt is mondhatjuk, hogy két legyet egy csapásra. Te is jól érzed majd magad, szeretteidet pedig szép, hasznos és személyre szabott ajándékkal lepheted meg. Készülhet fűszervaj, bonbon vagy likőr, és persze adj mindhez egy nagy csipet szeretetet! 

 

Közös élmény

A legjobb ajándék az a pillanat, amit szeretteinkkel közösen élünk meg. Idén karácsonykor ajándékozz élményt tárgyak helyett! Nem kell hatalmas kiadásokkal számolni: tervezz meg egy szép kirándulást, egy új kávézó kipróbálását vagy egy sütizős délutánt. 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!