Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Food Truck Show-n jártunk a hétvégén

Több mint 55 kocsiból lehetett kóstolni a legkülönlegesebb falatokat
2017. September 4.

„Olyan, mint egy nagy guruló vándorcirkusz.” – jellemezte egy mondattal frappánsan a food truck kocsik világát Takács Gergely. Ő autójával úttörőnek számított a hazai food truck színtéren, hisz elsők között vágott bele ebbe a bizniszbe. Azóta már eltelt pár év és a járgányok csak sokasodnak, egyre ötletesebb ételekkel: ha egy megszűnt, másik kettő termett helyette.

A Kincsem parkba kitelepült 55 autóból 24 még különlegesebb pozícióba került a hétvégén: ők azon kocsikhoz tartoznak, melyek kínálatának egy-egy eleme bekerült Magyarország első food truck receptkönyvébe. A könyvről az összeállítói elárulták: azért különleges, mert nem csupán egy ételfajta köré épül – 50 különböző street food található meg benne.

Körbejártuk tehát az autókat, és elmondjuk, mit ajánlunk.

Legelőször Takács Gergely food truckjához mentünk. A Zabáljcsakban pulled porkot (tépett sertéshús) és pork ribst (bbq sertés oldalas) kínálnak. Egy Deluxe verziót kértünk (fokhagymás tejföl, tépett sertéshús, házi bbq szósz, kovászos uborka, káposztasaláta, vörös cheddar baguette-ben), melyhez annyi jó tanácsot adott az elkészítője, hogy „itt a szalvéta, jó sokat vegyél.”. Nálunk a sok az a 3 volt, viszont az is kevésnek bizonyult. Egy rendkívül ízletesen összeválogatott belső rész az alul hússzaftos, felül roppanós baguette között – mindenkinek ki kell próbálnia.

IMG_20170901_145645

 

Ezután a Waffel Land kocsijához mentünk, ahol a sós alapú gofrik keltették fel az érdeklődésünket. Egy feketeerdei sonkás-rukkolás-paradicsomos verziót kóstoltunk, és bár a rukkola-ellenlábasok társaságát erősítjük, az ízkombó mindent visz. Felfedeztük még, hogy a food truckban kapható egy újdonság, a bubble waffle. Ezt – ahogy Nagy Rolandtól megtudtuk – különleges gofrisütőben készítik, és további terv, hogy leválasztják egy külön részlegre.

Mivel valami édesre vágytunk, elsétáltunk a Lekkerhez, ahol a holland waffelek (stroopwafel) világa tárult fel. Egy csokoládés-mangósziruposat teszteltünk, mely édes íze még sokáig a szánkban maradt. A waffel pont megfelelően roppanós, a töltelék pont megfelelően édes volt. Ezt egy Vespressos jeges latte-val öblítettük le, majd konstatáltuk, hogy a Befalobillnél kaphatók „marhaságok, malacságok, csibészségek”.

IMG_20170901_155819

A többi kocsihoz már csak a látvány miatt látogattunk el – a gyomrunkban nem maradt sok hely. Aki nem tud kilátogatni a rendezvényre, de érdekli a food truckok világa, egy kis ízelítőt kaphat a most megjelenő receptkönyvből.

IMG_20170901_150634

Székely Éva

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ez az idei év hazai street foodja

Ez az idei év hazai street foodja

Az V. Food Truck Shown számos díjat osztottak ki
Nyílik hazánk első street food plázája

Nyílik hazánk első street food plázája

A Le Garage a gasztrobolondok Mekkájának ígérkezik.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!