Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bor+jégkrém – nem külön, hanem egyben

Sok kísérlet, sok bor, sok jég, sok kóstolás, aztán a mosoly, ahogy a hivatalos bemutatón Bolyki Jani először kóstolja az Egri Bikavéres feketecsokis csodát.
2017. July 14.

A DiVino wine bar és az Anjuna Ice Pops nyári szerelemgyerekeként megszülettek a SUMMERWINE gyümölcsös-boros ice popok. A július 12-i bemutatón a Divino Bazilikánál és a Gozsduban sorban álltak az érdeklődők, a több száz ice pop pár órán belül elfogyott – elégedett arcokkal kísérve.

Ami a történetet illeti

„Körülbelül 3 hónap telt el azóta, hogy megszületett a boros ice popok ötlete és megkerestük az Anjunát, készítsenek jégkrémeket a DiVinos Juniborászok boraiból – mesélte Budavári Dóra és Szegő Fruzsina, a DiVino kommunikációs csapata. Kiemelték, régi vágyuk vált valóta a borok és a jeges édesség háziasításával. Első körben négy Juniborász borait választották ki, megkérték őket, válasszák ki, mely gyümölcsök passzolnak italaikhoz. Ez után, az Anjunás srácokon, Szabó Milánon és csapatán volt a sor, hogy megalkossák a tökéletes arányokat. Az eredmény 4 meglepően izgalmas ice-pop lett!

Kik a Juniborászok?

A Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete 2008-ban alakult, eredetileg 40 év alatti borászokat tömörít megívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről minden évben. Cél egy olyan közösség létrehozása, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja.

A DiVinoval kezdetektől fogva kapcsolatban állnak: borbárokban csak a Juniborászok válogatott borai kaphatók. A borászok (köztük olyan nevek, mint Konyári, Kamocsay, Gere, Gál, Takler, Szepsy) a DiVino mindennapjaiban is részt vesznek, rendszeresek a borász fogadóórák, ahol sokszor hordómintákkal és csak a pincéknél kapható tételekkel is lehet találkozni.

Bolyki János_Anjuna srácok

Az Anjuna örömmel vette a megkeresést

Már két éve, első üzletük megnyitásakor felötlött bennük, hogy érdemes lenne kísérletezni boros jégkrémekkel, így egyből igent mondtak a mostani megkeresésre. „Elképesztően izgalmas volt az egész folyamat, egészen onnantól kezdve, hogy megérkeztek hozzánk a borok, a kísérletezésen keresztül odáig, hogy végre elkészült a négy tökéletes ice-pop!” – mesélte Milán, aki az Anjuna Ice Pops egyik alapítója.

A csapat több alapanyaggal is kísérletezett, végül ezek lettek a kedvencek:

Bolyki Pincészet – Egri Bikavér: Erdei gyümölcsös bikavér jégkrém, a felső 1/3-a kolumbiai étcsokoládéba mártva. Kb: 3% alkoholtartalom

Miklós Csabi – Királyleányka: Narancsos fehér bor jégkrém, benne friss eperszeletekkel. Kb 3,5% alkoholtartalom

Dúzsi Tamás Pincészete – Rozé: Epres „rozéfröccs” jégkrém. Kb.: 6% alkoholtartalom

Homola Pincészet – 100% Balaton: Sárgabarackos fehér bor jégkrém. Kb 3% alkoholtartalom

DSC_1629

A Summerwine ice-popkat megálmodó és megalkotó csapat alig várta, hogy maguknak a borászoknak is bemutathassa a saját boraikból készült jégkrémeket. Természetesen, mindenkinek nagyon ízlett, sőt, Bolyki János saját bevallása szerint „az Egri Bikavérem még sosem volt olyan finom, mint ezzel a jégkrémmel együtt kóstolva!”

A négyféle jégkrém-különlegességet a DiVino Gozsdu udvari üzletében és az Anjuna boltjaiban és triciklijein kaphatóak (utóbbiban az ízek felváltva lesznek elérhetők). Emellett a Homola Borteraszon a 100% Balaton + sárgabarack (850 Ft), a Miklóscsabi Pincéjében a Királyleányka + narancs, eper (850 Ft), a Bolyki Pincészetben az Egri Bikavér + erdei gyümölcsök (1050 Ft), a Dúzsi Tamás Budapesti Borboltjában pedig a Rozé + eper (850 Ft) kóstolhatók.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Díjnyertes hazai borok a fesztiválozóknak

Díjnyertes hazai borok a fesztiválozóknak

"A magas minőségen túl igazi balatoni élményt hoznak a meleg nyári napokba"
Sárgadinnyés-uborkás ice pop

Sárgadinnyés-uborkás ice pop

Hűsítő finomság hozzáadott cukor nélkül!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!