Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Különleges, egészséges jégkrémeket kóstolhatunk egy kis budai fagyizóban

Az Anjuna Ice Pops teraszmegnyitóján jártunk
2017. April 18.

A természetes és gyógynövény alapú, mindenmentes jégkrémeket áruló Anjuna Ice Pops a tavalyi évhez hasonlóan ismét teraszt nyitott egy kellemes esemény keretein belül. A rendezvényen bemutatásra kerültek új ice pop-ok, többek között a Valrhona különleges, maracujával fermentált csokijából készült jégkrém is. Már előre le kell szögeznem, ilyen finom természetes jégkrémet még nem ettem.

anjuna_fagyibemutato-37

Egy nagyon barátságos kis hely, kellemes környezettel, letisztult, vintage dizájnnal. Ez  első ránézésre az Anjuna Ice Pops Lövőház utcai boltja. A pultban rengeteg jégkrém sorakozott, a színek és ízek igen széles skálán vonultak fel. Kapható az üzletben többek között mexikói csokis, chiapudingos, epres-mangós, pisztáciás jégkrém. Merészebbeknek ott van az avokádós, vagy a málna-licsi-rózsa hármas ízkombinációja. Rögtön megkérdeztem Szalai Józsefet, a Anjuna csapatának egyik tagját , hogyan zajlik náluk az ízfejlesztés. Ő elmondta, öten dolgoznak rajta, közösen zajlik az ötletelés, a megalkotást pedig a szakértőkre bízzák. Különböző hozzávalókból elkészülnek a tesztfagyik, melyek kóstolását is a csapat végzi. Végül megszületik a végeredmény arról, melyik kerüljön a pultba.

anjuna_fagyibemutato-3

Legelőször egy elefáncsontparti kókuszos ice popra esett a választásom, hiszen nagy kedvencem a kókusz. Annyit fűznék hozzá, hogy ennél kókuszgazdagabb ételt nehezen találnék (maximum csak maga a kókusz körözi le), kókusztejjel készül, és kókuszhúst is tartalmaz. Következőnek egy szedres ízűt kóstoltam, amely pont olyan volt, mintha fagyasztott szedret ettem volna. Rendkívül gyümölcsös, hűsítő. Végül egy mexikói csokisat ettem, amely szerencsére egyáltalán nem csípett, a benne levő chili ellenére sem. Rendkívül laktatóak ezek a jégkrémek, így jól tettem, hogy mindegyikből csak kis adagot kértem. (Egyébként nem minden ice popból tartanak kis adagot, de a teraszmegnyitóra készítettek.) Megszoktam, hogy az édes fagyik, jégkrémek elfogyasztása után én mindig nagyon vágyom néhány korty vízre – most azonban, legnagyobb meglepetésemre, egyáltalán nem lettem a kóstoló után szomjas.

Megtudtam, hogy az Anjuna Ice Pops cspatának előző tele receptfejlesztéssel telt, melynek során megalkották chia- és tápiókapudingjaikat (kókusztejjel, rizstejjel készülnek, agave sziruppal édesítik őket), illetve süteménykínálatukat, mely azóta már formabeli változáson is átesett (tortaszeleteket árultak, viszont a tapasztalatok azt mutatták, váltani kell: befőttesüvegben kínálják a vegán süteményeket). Ezekből is kaptunk kóstolót, nem kellett csalódni: a pudingokban a chia és a tápióka puha, megfelelően édesek, nem nyúlnak át a gejl kategóriába, a süteményekben pedig kifejezetten kellemes a hozzáadott dió.

anjuna_fagyibemutato-5

A gyerekek is nagyon szeretik az ice popokat, tudtam meg a csapattól. Ha pedig kisállattal érkezünk, őt sem kell kint hagynunk, amíg jégkrémet választunk, hiszen állatbarát helyről van szó.

Az árakat illetően elsőre talán meglepődünk: 790-890 Ft. egy nagy, 490 Ft. egy kis adag ice pop, viszont  tudjuk, hogy egy nagy adag 3 gombóc fagyival ér fel, ráadásul itt különlegesebb és nem utolsó sorban természetesebb jégkrémet vehetünk, mint pl. az áruházak hűtőpultjaiból.

A Lövőház utcai üzletet átjárta a #chillhard érzés.

anjuna_fagyibemutato-32

 

Székely Éva írása

Fotók: Anjuna Ice Pops

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!