Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Helló november, helló őszi programok, és még mindig Balaton!

Igen, igen, érezzük, hogy már megyünk bele a télbe, a balatoni házak kéményeiből már jön a füst, készülnek az újborok és készülünk a Márton napra is. Minden családiasabb, de pont ezért szeretjük: egy egészen más élmény miatt érdemes nekiindulni, mint nyáron. Dőljetek a cserépkályhának, bontsatok egy komolyabb olaszrizlinget, vagy épp kékfrankost, vesszetek el a színekben és közben lehet programot tervezgetni
2017. november 3.

GARDA és BarátaiTihanyi halas piknik a Placcon – november 4.- TIHANY —-

#gardastory

“Hajdanában, mikor Tihany félszigetét még erdő borította s a nép téli munkáját az erdő szolgáltatta, a halászbokrok nem tanyázhattak naphosszat a parton s a hegyenjárás is inkább önkénytes volt. Akkoron a hegyenjáró kiállott a csúcsra s a falutól a hegyen járóig, kellő távolságban gyerkőczök állíttattak föl. Mihelyt a hegyenjáró észrevette a “látott halat”, oda kiáltott a legközelebb álló gyereknek:

“Gaardaa!”

Szájról-szájra röpült a hir a helységbe s az az ember, asszony, a ki a templom táján hallotta a jó hirt, fölszaladt a toronyba s félre verte a harangot, minek hallatára a halászember ott hagyta munkáját s kirohant a partra.

Annyi bizonyos, hogy a “látott hal” a magyar halászatnak legvonzóbb képei közé tartozik.” /Herman Ottó – a Látott Hal/

Tihany számára a garda mindig kiemelt jelentőségű volt, ezért nem véletlen, hogy éppen itt kerül sor már 16 éve a Garda Fesztiválra. A „látott hal” kifejezés elválaszthatatlanul kötődik Tihanyhoz és a régen itt élt bátor halászokhoz. Olyannyira, hogy bár már csak az emléke él az egykori gardázásnak, maga a hal bekerült a település címerébe is.

#gardaaplaccon

Természetesen a Tihanyi PLACC piac sem maradhat ki a Garda forgatagból, szombaton egész nap halas ételekkel várnak mindenkit.

Dános Tamás séf fogásai: 

? Halászlé

? Halpástétom

? Harcsapaprikás

? Fish & chips

 

Szent Donát – Márga & Thetis – Sparhelt Birtokkonyha est – november 10.CSOPAK —
A csopaki Márgában folytatják az őszi birtokkonyha sorozatot: jövő pénteken a balatonfüredi Bistro Sparheltet és a hozzá tartozó kisborászatot, a Thetis Birtokot látják vendégül a hegyoldalban, a környék legszebb kilátásával körítve. Ismét három séf készíti majd az ételeket, míg a borpárok a vendégbirtok és a Szent Donát Birtok tételeiből állnak össze. Nagy együttállás lesz újra! Az ételeket és a borokat a séfek és birtokok képviselői személyesen mutatják be.
Időpont: november 10., 18.00.

Menü: 6 étel – 7 bor
Menü ár borsorral: 12.500,- Ft/fő
Menü ár borok nélkül: 8.900.- Ft/fő
Asztalfoglalás és információ:
Telefon (nyitva tartási időben): 06209281181
E-mail: [email protected]

Részletek a Facebook oldalakon

 

— Márton napok a Sáfránkertben – november 10-11-12. PALOZNAK —

November 10-11-12-én újra Márton napok lesznek a Sáfránkert Vendéglőben.
Az egész menü mellé egy pohár 2016-os Homola Sillert adnak, de külön is lehet a fogásokból válogatni. A borlapon a Homola Pincészet tételei és az újdonság, a Homola Pezsgő, ami tökéletes bevezetőnek a vacsorához.
Menü:
Céklakrémleves libamaj mousse-al
Libamell,konfitált libazúzával lila hagymás dödöllével aszalt gyümölcsökkel
Mákos guba vanília sodóval

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!