Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Egy füst alatt: Magyar Ízek Őszi Vására

A vidék ízei a Vajdahunyad-várban
2020. September 25.

Új helyszín és új ízek várják szeptember utolsó hétvégéjén a Vajdahunyad-vár látogatóit a Magyar Ízek Őszi Vásárán, ahol ezúttal a füstölt termékeké lesz a főszerep. Szeptember 26-27-én a vásári forgatagban közel 50 kistermelő saját termékei kerülnek ki a pultokra.

Ingyenesen látogatható lesz két teljes napon át a Vajdahunyad-várban a Magyar Ízek Őszi Vására, melyet szabadtéren, a koronavírus miatt kiemelt figyelemmel, maximális biztonság mellett rendeznek meg. 

Fókuszban a füstölt termékek, így kiemelt figyelmet kapnak a húsok és a sajtok, de számos egyéb portéka, többek között sör- és borkínálat, mézek, édességek, pékáruk, gombakészítmények, lekvárok, szörpök, csiliszószok várják az érdeklődőket. A rendezvényen mindenki megtalálhatja a neki tetsző hagyományos vagy éppen különleges ízeket, de a gyermekeknek kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal is készül a szervező Magyar Ízek Alapítvány. Az Agrármarketing Centrum jóvoltából pedig ingyenes sertés- és mangalica-kóstolók színesítik a programkínálatot. A kiállítók között neves hazai kistermelőkkel találkozhatnak a vendégek.

Időpont: 2020. szeptember 26-27.

Nyitvatartás: 10:00-20:00

A belépés INGYENES!

További részletek a honlapon: https://magyarizek.hu/esemny/magyar-izek-oszi-vasara-egy-fust-alatt/, és a Facebook-eseményben: https://www.facebook.com/events/1577363339104098.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Magyar kézműves csokoládé nyert idén a gasztronómiai Oscaron

Magyar kézműves csokoládé nyert idén a gasztronómiai Oscaron

A nemzetközi versenyen konyak ízesítésű csokoládéjával nyert díjat a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra. A hazai csokoládéműhelynek ez már a 18. nemzetközi elismerése.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!