Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Idén is lesz Piacok Napja

Szeptember 13., Erzsébet tér
2020. August 26.

Szeptember 13-án minden piackedvelőnek az Erzsébet téren a helye. Budapest egyik legnagyobb közösségi vásárában minden árus egy időben és egy helyen árulja majd portékáját, a színes forgatag és a különleges piac-élmény garantált. Minden megtalálható lesz, ami minőségi, egyedi, hazai, kézműves, legyen szó ruhákról, kézműves tárgyakról, kiegészítőkről, ajándékokról, natúr kozmetikumokról vagy zero waste termékekről. Gasztro fronton is széles palettával várják az érdeklődőket: a legfinomabb magyar zöldségekből és gyümölcsökből, sajtokból, húsokból, mézekből, szörpökből és más háztáji termékekből vásárolhatunk be. És ami a legfontosabb: mindezt hazai termelők, őstermelők, készítők kínálják az odalátogatóknak. 

A szervezők célkitűzése, hogy a Piacok Napján lehetőséget biztosítsanak a magyar kisvállalkozóknak, kézműveseknek, hogy az elmúlt időszak hatásai ellenére is folytatni tudják termelő, alkotó munkájukat, a vásárlókhoz pedig újra eljuthassanak a minőségi magyar termékek. Fő célként fogalmazták meg továbbá a fogyatékossággal élő emberek által készített magas színvonalú termékek népszerűsítését. Szeretnénk beintegrálni kínálatukat a sikeres piacok hasonló termékei közé, hiszen ugyanolyan értéket és minőséget képviselnek, ám mégsem kapják meg azt a teret és figyelmet, amelyre méltóak lennének.

 

További részletek: Piacok Napja Facebook esemény

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Népszerűbb a piac a fiatalok körében, mint a szupermarket?

Népszerűbb a piac a fiatalok körében, mint a szupermarket?

A fiatalok inkább főznek, és szeretik a piacon beszerezni a hozzávalókat, viszont kevéssé fine dining és nem is gyorsétterem pártiak. A zöldség és gyümölcs népszerűbb, mint az édesség, és ha nem lenne a közelükben szupermarket, akkor a többségük piacra járna – derül ki a Fény Utcai Piac legfrissebb online kutatásából.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!