Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egy hétig minden a megfizethető ízekről szól

Indul az őszi Országos Étterem Hét – 25 új étterem csatlakozott a többiekhez
2019. September 19.

Közeleg az Országos Étterem Hét őszi programja, amelynek keretében október 7. és 13. között hazánk számos kiváló éttermének menüsorait kóstolhatják meg országszerte az érdeklődők. Az októberi programhoz minden eddiginél több, összesen 25 új vendéglő csatlakozott, a visszatérőkkel együtt pedig már most több mint 130 étterem konyhájának ízei közül választhatnak a kulináris élvezetek kedvelői. A résztvevő éttermek 3 fogásos menüket kínálnak, amelyek a korábbiakhoz képest változatlan áron, egységesen 3.900 forintos Top, 4.900 forintos Prémium vagy 5.900 forintos Exkluzív kategóriákban érhetőek el. Asztalfoglalásra a mai naptól van lehetőség a www.etteremhet.hu felületén.

Az Országos Étterem Hét idén ősszel is összehívja a magyar gasztroélet közép- és felsőkategóriás éttermeinek színe-javát, amelyek ez alkalommal is kínálatuk ínyenc fogásait sorakoztatják fel, hogy lenyűgözzék a visszatérő, illetve új vendégeiket. Az őszi programban olyan ételek is asztalra kerülnek majd, mint a bükkfán füstölt fácán bouillon, a barackpálinkás kacsamáj, az érlelt őz carpaccio, a kecske taco, a lapsang tealevélen grillezett lazacfilé, az ördöghal, a borókabogyós vaddisznóragu, a borjúpofa, a füstölt szarvas gerinc, az uruguay-i bélszínsteak, a somlói mille feuille vagy éppen a Gerbeaud 160 torta. A korábbi évekről már ismert éttermekhez idén ősszel további 25 új egység csatlakozott, többek között a Bazaar Eclectica, a Bock Bisztró Balaton, a Fióka étterem, a Na’ Pasta Bistro, a Noor libanoni étterem és a Zeya étterem.

A programhoz az ország számos pontjáról csatlakoztak nívós éttermek, így minden érdeklődő megtalálja a számára megfelelő vendéglátóhelyet. Jó néhány vendéglő képviselteti magát hagyományos magyar fogásokkal, de a nemzetközi konyháért rajongók sem fognak csalódni, hiszen ők is sok lehetőség közül választhatnak. Az őszi forduló egyik újdonsága, hogy egy, a laktóz- és gluténérzékeny vendégek igényeire specializálódott vendéglátóhely, a Kata laktóz- és gluténmentes étterem is csatlakozott a programhoz. Szintén új résztvevőként jelenik meg a Gerbeaud-hoz tartozó budai villaépületben található Émile étterem, amelynek különlegessége, hogy szeptembertől a minden igényt kielégítő reggeli fogások egész nap rendelhetővé váltak. Így az Étterem Hét vendégeinek is kétféle menüvel készülnek.

Nem csupán az ízek, hanem az árkategória tekintetében is eltérőek lehetnek a vendégek preferenciái, ennél fogva a korábbi évek gyakorlatát követve idén is három árkategória közül választhatnak az érdeklődők – egységesen 3.900 forintos Top, 4.900 forintos Prémium vagy 5.900 forintos Exkluzív kategóriákban érhetőek el a menüsorok.

Az Országos Étterem Hét keretében immáron 9. éve látogathatnak el kedvező árakon Magyarország kiváló éttermeibe a gasztronómia iránt érdeklődők. Az előző, tavaszi programban több mint 20.000 vendég fordult meg, közülük 2500-an értékelték az általuk kipróbált éttermeket. Az értékelések átlaga alapján a tavaszi programban a vendéglátóhelyek összteljesítménye 5 pontos skálán 4,66 pontot ért el.

Ahogyan az elmúlt évek során, úgy az Országos Étterem Hét programban résztvevő éttermek idén ősszel is kizárólag előzetes asztalfoglalás alapján fogadják a vendégeket. Időpontot és asztalt foglalni mostantól a www.etteremhet.hu oldalon lehetséges. A programban résztvevő éttermek listája szintén ezen az oldalon tekinthető meg. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!