Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Amikor előzékenyek szeretnénk lenni az étteremben, pedig inkább nem kellene…

2019. június 27.

Először is szeretnénk leszögezni: nem fog óriási problémákat feszegetni a cikk, sőt, az alább felsorolt apróságok következményei általában észrevétlenek maradnak a vendégek előtt. Mégis, ha tehetjük, figyeljünk az apró kis részletekre, a felszolgálók hálásak lesznek érte. 

 

Leülünk önállóan

Olyan éttermekben, ahol a hoszt már a bejáratnál fogad bennünket, hagyatkozzunk rá. Nem fogjuk megzavarni, sőt egyenesen bonyolítjuk a helyzetet, ha az éppen elfoglalt hosztot kikerülve gyorsan leülünk egy asztalhoz. Ezek a munkatársak felelnek ugyanis a vendégek megfelelő helyre ültetéséért, illetve szintén ők jelzik az új vendégek érkezését a felszolgálóknak.

 

Összekészítjük a koszos tányérokat és evőeszközöket

Aranyos gesztus, de valószínűleg a jól bevált technikát nem ismerjük, és csak egy ingatag tornyot fogunk építeni. 

 

Eltoljuk magunk elől a tányért, ha befejeztük az evést

Elsőre akár jó ötletnek is tűnhet, hiszen ezzel jelezzük, hogy elvihetik a tányért, de igazából az asztal közepéről nehezebb lesz leszedni a használt edényeket. 

 

Másik felszolgálótól rendelünk

A legtöbb étteremben az asztalok adott felszolgálókhoz tartoznak. Ha egy másik elhaladó pincértől kérünk valamit, az később könnyen keveredést okozhat a számlánál.

 

Megpróbálunk feltakarítani magunk után

Kiborul egy pohár bor… Persze kellemetlenül érezzük magunkat, és rögtön elkezdjük felszedegetni a szétszóródott üvegszilánkokat. Ne tegyük! Megesik néha az ilyen, a felszolgálók valószínűleg már sok hasonló esetet láttak. A személyzet fel fog takarítani, viszont ha a szilánkokkal összevagdossuk a kezünket, az is az ő felelősségük lesz.

 

Hosszasan beszélgetünk a felszolgálóval

Nyilván barátságosak szeretnénk lenni, de ha a hely tömve van, ne raboljuk feleslegesen az idejét, bőven elég egy mosoly is.

 

„Segítünk” a tálcával

Amikor megérkezik a felszolgáló egy tálca itallal, semmiképpen se próbáljunk segíteni, és levenni a poharakat. Ezzel könnyen kibillenthetjük a tálcát az egyensúlyi helyzetből, az eredmény pedig sok-sok kiborult ital lesz. 

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Legidegesítőbb kérések az étteremben

Legidegesítőbb kérések az étteremben

Egy pincér mesél arról, őt milyen furcsa kérésekkel találták meg

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.