Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

A rizs és az ecet kombinációja segít tisztára varázsolni az üveg edényeket

2020. november 12.

A különböző üvegtárgyakon, például vázákon, vizes palackokon és kiöntőkön nemcsak nagyon látványosak a szennyeződések, hanem formájuk miatt tisztításuk sem túl egyszerű művelet. Ezt a feladatot könnyíti meg nagyban, ha vizet, ecetet és rizst – igen, rizst! – használunk. 

A módszer roppant egyszerű. Töltsük meg a megtisztításra váró üveget víz, 3-4 csepp mosogatószer, egy csésze száraz rizs és egy teáskanál ecet keverékével. A kezünkkel fogjuk be az edény száját, és alaposan rázzuk össze. Rázzuk addig, amíg az edény teljesen tiszta nem lesz, majd öblítsük ki, és hagyjuk kiszáradni.

A rizsszemek éppen elég kicsik ahhoz, hogy az üveg falára tapadt szennyeződéseket leszedjék, de közben ne akadjanak meg sehol. Felületük pedig nem annyira durva, hogy összekarcolják az üveget.

Attól függően, hogy mennyire piszkos az üveg, módosíthatjuk is a fenti eljárást. Makacs szennyeződések esetén először töltsük fel ecetes, mosogatószeres vízzel az üveget, hagyjuk egy éjszakát állni, majd ezt követően mehetnek bele a rizsszemek.

 

Forrás: Pure Wow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!