Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Tekernél egy wrapot? Ezek a tipikus hibalehetőségek

2022. March 5.

A wrapok nemcsak finomak, hanem könnyen szállíthatóak és csomagolhatóak, sőt sokoldalúak is, hiszen az alapnak tekinthető tésztába nagyon sokféle tölteléket tekerhetünk. Amerikai találmány, állítólag 1982-ben egy étteremben elromlott a kenyérpirító, ezért kényszerből a szendvics hozzávalóit tortillába tekerte a tulajdonos – már megint egy véletlen szülte étel! Felénk is népszerű, sokan szeretik, hiszen laktató, egyszerűen elkészíthető, és még mindig különlegesebbnek számít egy egyszerű szendvicsnél. Van azonban pár buktató, amit érdemes elkerülni, ha tökéletes végeredményt szeretnénk. Mutatjuk, mit ne tegyünk, ha tekercseléshez támad kedvünk

 

A tortilla közepébe tesszük a tölteléket

Ha a kör alakú tortilla közepébe tesszük a tölteléket, akkor feltekerve egyenlőtlenül fog eloszlani. Ehelyett kerüljön a tortilla kevesebb, mint felére, így sokkal könnyebben fel lehet majd tekerni, illetve hagyjunk üresen körben, a szélén pár centi helyet. Feltekeréskor vagy az oldalakat hajtsuk fel, vagy az üres részt hajtsuk rá először a töltelékre, mindkét módszer egyaránt jól működik.

 

Túl sok tölteléket használunk 

Ha túl sok a töltelék, feltekerés után szétesik a wrap vagy kipotyog a töltelék. 

 

Nem megfelelő csomagolóanyagba csomagoljuk

Ha rögtön elfogyasztjuk, akkor ez természetesen fel sem merül. Ha viszont munkahelyi ebéd lesz belőle, akkor valamibe be kell csomagolnunk, hogy megóvjuk a kiszáradástól. A műanyag fóliák nem szerencsések, mert abban könnyebben átázik a wrap, a papír jobb választás.

 

Tipp: Gombás-tojásos burrito

 

Nem melegítjük fel a tortillákat

A tortilla melegítés hatására puhább és hajtogathatóbb lesz, így nem fog eltörni feltekerés közben. Melegíthetjük mikróban vagy serpenyőben is, ha pár darabról van szó. Nagyobb mennyiséget érdemes lehet a sütőbe tenni.

 

Túlságosan „nedves” tölteléket használunk 

A salátát mosás után szárítsuk meg, és pihentessük a paradicsomszeleteket is felvágás után egy papírtörlőn. A meleg hozzávalók megolvaszthatnak mást, például a sajtot, ezért figyeljünk, hogy melyik komponens melyik mellé kerül. Szószokból vagy krémekből is csak mértékkel használjunk, a folyékonyabb verziókat érdemes inkább a tortillák mellé tálalni vagy csomagolni. 

 

Kapcsolódik: 

Ezért tarts otthon mindig egy csomag tortillalapot!

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Praktikus tipp következik: így hajtogasd a tortillád!

Praktikus tipp következik: így hajtogasd a tortillád!

Eddig csak tekerted? Akkor ez a videós praktika neked szól! 

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!