Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Legyen mindig egy teafilter a hűtőnkben!

2020. szeptember 30.

Bármennyire is odafigyelünk, a hűtőnkben sajnos eluralkodhatnak a kellemetlen „illatok”. Nem is feltétlenül kell ehhez látványosan piszkosnak lennie a gépünknek, simán elegendő egyetlen „szagosító” alapanyag, amit átvesz a teljes hűtő.

Nem is annyira meglepő, ha a hűtőnek fura szaga kezd lenni, hiszen sokféle nagyon különböző illatú étel lehet egyszerre benne, és ezeknek az – egyébként jó – illatoknak a keveredése már önmagában is kellemetlen lehet. Itt jön képbe a teafilter! 

Fogjunk egy használt teafiltert, és hagyjuk teljesen kiszáradni. Ezután tegyük egy tálkába, majd ezzel együtt a hűtő középső részére. A filter rögtön működni kezd: szépen magába fogja szívni a kellemetlen szagot. Ha nem teázunk, akkor is van megoldás, egy kis edényke őrölt kávéval vagy szódabikarbónával feltöltve ugyanilyen hatással bír. 

Ennek a trükknek nem csak a hűtőben vehetjük hasznát. A filter jól teljesít a macskaalomban vagy a konyhai szemetesünk mélyén is. Egy további hasznos felhasználási módja a használt teafiltereknek az, ha tápoldatot készítünk belőle a szobanövényeinknek. Tegyünk úgy, mintha teát főznénk – csak éppen használt filterrel –, és a már kihűlt vizet öntsük a virágainkra.

 

Forrás: Tips and Tricks

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!