Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Így lesz még finomabb a sült csirkeszárny

2019. szeptember 6.

Tudjátok már, hogy mi lesz a hétvégi menü? Például jöhet egy nagy tál omlós-ropogós csirkeszárny? 

 

Hozzávalók (4 nagy adaghoz):

2 kg csirkeszárny

2 teáskanál só

olaj

 

Eszközök:

fritőz vagy öntöttvas lábas

rács egy sütőtálon

éles kés

 

1. Távolítsuk el a szárnyak végeit

A boltban megvásárolt egész szárny vége alig tartalmaz húst, ellenben nagyon könnyen megég, így jobban járunk, ha sütés előtt eltávolítjuk. Egy éles, vékony pengéjű késsel vágjunk be a szárnyvég és a szárny között, majd vágjuk át az ízületet.

 

2. Válasszuk ketté a maradék szárnyat

Ha megmozgatjuk a szárnyat, látni fogjuk az ízületet, itt könnyen két részre tudjuk vágni a szárnyat.

 

3. Hűtsük le

Papírtörlővel nyomkodjuk meg a csirkét, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet, majd sózzuk be, és tegyük a sütőtál felett lévő rácsra. Ezzel együtt helyezzük a fagyasztóba legalább egy órára, sőt még jobb, ha egy teljes éjszakára bent felejtjük a szárnyakat. 

 

4. Süssük meg

A legjobb egyszerűen fritőzben, de vastag aljú serpenyő vagy öntöttvas lábas is megteszi. Töltsük fel a serpenyőt vagy a lábast annyi olajjal, hogy a szárnyakat ellepje. Melegítsük fel az olajat 190 °C-ra, majd tegyük bele a csirkeszárnyakat. Ne zsúfoljuk túl az edényt, ha túl sok szárny kerül bele egyszerre, nem fognak egyenletesen sülni. Süssük 8-10 perc alatt szép aranybarnára. Ha elértük kívánt színt, tegyük mindet papírtörlőre. Várjuk meg, amíg az olaj újra eléri a megfelelő hőmérsékletet, és csak ezután helyezzük be a következő adagot. 

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.