Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Maradt egy kis sült csirke? Aggodalomra semmi ok, nem is egy, rögtön 8 ötletünk van a felhasználására

2019. július 31.

A sült csirke az egyik legfinomabb dolog a világon, ám sokszor nem fogy el egyszerre. A maradékok viszont igen kreatívan felhasználhatók, így nem is baj, ha másnapra is jut belőle. Mutatjuk a kedvenceinket. 

 

Kevert saláta 

Senki sem nevezheti „nyúltápnak” a kevert idénysalátát, ha hideg, felcsíkozott csirkecsíkokkal dúsítjuk fel. Jól passzol hozzá a joghurtos, a majonézes és az olívaolajos dresszing is.

 

Szendvicskrém 

A csirkét vágjuk egészen kis kockákra, majd keverjük össze vaj- vagy sajtkrémmel, újhagymával, snidlinggel. Akár főtt, apróra vágott tojást is adhatunk hozzá, és máris kész a házi, adalékmentes szendvicskrém. 

 

Tésztasaláta 

A jó öreg tejfölös-mustáros-majonézes tésztasaláta minden maradékot „elnyel”. Igen, a csirkét is, az előző salátához hasonlóan hidegen keverjük a tésztához. 

 

Pesztós penne 

Sietős napok megmentője a pesztós tészta, például penne. A tésztát főzzük ki, közben a csirkét vágjuk csíkokra, melegítsük fel, és a pesztóval együtt adjuk a tésztához. Aszalt paradicsomos és bazsalikomos pesztóval egyaránt finom, hogy csak a két legalapvetőbb fajtát említsük. 

 

Hamis „pulled pork”

Hamisnak hamis, de azért nagyon jó kis étel. A csirkehúst vágjuk-tépkedjük egészen vékony darabokra, majd keverjük össze bbq szósszal, édes csilis szósszal vagy egyszerűen mustárral. Töltsük tetszőleges buciba, kész is a házi street food. 

 

Pizzafeltét

Oké, nem olasz klasszikus, de attól még szuper finom. A tésztát kenjük meg fűszeres tejföllel, szórjuk rá a csirkecsíkokat, tehetünk hozzá még olajbogyót, paradicsomcikkeket vagy kukoricát is. Tépkedjünk a tetejére sok-sok mozzarellát, és már mehet is a pizzánk a forró sütőbe. 

 

Empanada vagy más tésztabatyuk

A tésztabatyukba tökéletesen passzol a sült csirke is, akár önmagában, akár például paradicsomszósz társaságában.

 

Gyros 

Szintén kis csalás, de működik. A csirkét csíkozzuk fel, majd melegítsük át egy kis gyros fűszeres olajon. Töltsük pitába sok-sok zöldséggel, és kínáljuk fűszeres öntettel.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.