Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Milyen praktikus! Ezzel az egyszerű módszerrel garantált a puha és szaftos húsétel

2020. June 23.

Egy jókora darab puha, szaftosra sült húsba legalább akkor élmény beleharapni, mint egy szelet süteménybe. Így hát nem csoda, hogy ezt az állagot szeretnénk elérni, nem pedig egy cipőtalp keménységű, sült húsnak csúfolt „valamit” szeretnénk a tányérunkon látni. Jó hír, hogy nem vállalkozunk lehetetlen hadműveletre, csak egy titkos összetevőre lesz szükségünk. 

 

Mindennapi csodaszer 

Hihetetlen vagy, sem a megoldás sokunk kedvenc háztartási csodaszere, a szódabikarbóna. Lehet vele takarítani, elmulasztja a gyomorégést, és igen, most már tudjuk: a puha húsnak is ez a záloga. Az eljárás pedig roppant egyszerű: sütés előtt áztassuk be a húst víz és szódabikarbóna keverékébe. A pH-érték megnövekszik, a hús fehérjeszerkezete pedig megőrzi eredeti állapotát. Így biztosíthatjuk, hogy a hőkezelést követően is puha maradjon a húsunk. 

 

Hogyan használjuk a szódabikarbónát? 

Fél teáskanál szódabikarbóna elegendő 1,2 kg marhahúshoz, ugyanennyi csirke- és sertéshúshoz pedig adjunk 1 teáskanálnyit belőle. A húst öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, szórjuk bele a szódabikarbónát, keverjük el, majd hagyjuk 15 percet állni. Sokan a bedörzsölésre esküsznek. Hintsük meg egy kevés szódabikarbónával a hús mindkét oldalát, majd óvatosan dörzsöljük be. Fedjük le, tegyük 20-30 percre hűtőbe. Ezután öblítsük le, töröljük szárazra, majd készítsük el a szokott módon. 

 

Forrás: Tips and Tricks 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!