Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotók forrása: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

2020. January 24.

Ha új év, akkor új élet. Az eseményekben szegényebb január alkalmat ad rá, hogy átgondoljuk szokásainkat, és egészségünk érdekében friss szabályokat vezessünk be étkezésünkben, életmódunkban. A Gallicoop szakértői szerint kezdjük rögtön azzal, hogy rászokunk a reggelizésre!

Az emberek körülbelül fele nem kívánja a korai étkezést. Ennek sok oka lehet: egyszerűen nincs idő leülni a reggeli rohanásban, a gyomor túlságosan összeszűkül, vagy éppenséggel a „nélkülözhetetlen” kávé nyomja el az étvágyat. Pedig az érvek a reggeli mellett felülírják a lustaságot. Például azok, akik reggeliznek, kevésbé hajlamosak a hízásra. A korai órákban elfogyasztott ételmennyiség gyorsabban felszívódik és könnyebben hasznosul, egyensúlyban tartja vércukorszintünket. 

A fogyáshoz fontos, hogy jó minőségű ételt vegyünk magunkhoz. A reggeli a léleknek is jót tesz: sok családnak hiányzik az együttlét a hétköznapokban, de a reggelből egy kis tervezéssel le lehet csípni egy közös, nyugodt fél órát. A családtagok eltérő ritmusa miatt ritkán jön össze az együtt elköltött vacsora, ellenben a reggeli kiváló lehetőség arra, hogy együtt köszöntsük a napot, eltervezzük óráinkat és a jövőt. 

Na de mit együnk? A Gallicoop szakemberei szerint fehérjében gazdag, kalóriában szegény pulykahúst: hosszú időre eltelít, ám mégsem nehezíti el a szervezetet. Megfelelő zöldségekkel, teljes kiőrlésű péksüteménnyel tálalva tápláló reggeli, amellyel könnyebben kihúzzuk ebédig, mint zabpehellyel vagy édes péksüteménnyel, ezek a napindítók ugyanis sok ember számára nem bizonyulnak elegendőnek. 

 

Inspirációk egy tökéletes reggelihez 

 

Pulykasonkás-omlettes tortilla

Fotók forrása: gallicoop.hu

A tortilla omlettel és pulykasonkával kellő energiát ad a következő étkezésig. Szupergyors reggeli, főleg ha van készen vásárolt tortillalapunk. 

 

Sült pulykamell szendvicsben

Fotók forrása: gallicoop.hu

A vacsora maradékát újraálmodhatjuk a kedvenc szendvicsünkben. Nem kell más hozzá, csak egy finoman grillezett pulykamellszelet, majonéz, jégsaláta, és meg is van az energia egy fárasztó, munkával teli délelőtthöz.

 

Tojásos-pulykakolbászos töltött bagett

Fotók forrása: gallicoop.hu

A magyaros ízek kedvelőinek találták ki a pulykakolbászt, mely amellett, hogy a sertésnél tisztább, értékesebb állati fehérjéket tartalmaz, megőrzi a kolbászok jellegzetes aromáját. Főtt tojással vagy rántottával társítva, bagettbe töltve már kora reggel elmondhatjuk: ma is történt velünk valami jó. 

 

Bombay eggs

Fotók forrása: gallicoop.hu

Igazi hétvégi reggeli tele ízzel és energiával. Sőt akár brunch-nak is megfelelő fogás, ha meg szeretnénk úszni az ebédkészítést. Képzeljünk el egy indiai fűszerekkel megbolondított lecsóalapot, amelybe pulykasonkát pirítunk, majd a tetejére tojásokat rotyogtatunk. Gazdag friss zöldségekben, piros színe pedig azonnal jókedvre derít.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pulykahússal az életmódváltásért?

Pulykahússal az életmódváltásért?

Az újév után néhány héttel még kitartanak a fogadalmak, és sokan igyekeznek egészségesebb életmódot folytatni. Az egyik legfontosabb változás általában a táplálkozás: cukros, lisztes, zsíros ételek helyett gyakrabban kerül sovány hús és zöldség a tányérra. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya kiemelte: a pulykahús az egyik legjobb választás az egészséges étkezéshez.
A nagy pulyka-vita: frisset vagy fagyasztottat?

A nagy pulyka-vita: frisset vagy fagyasztottat?

Messze még az amerikaiak nagy ünnepe, de már most érdemes tisztába rakni ezt a kérdést

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!