Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

A nagy pulyka-vita: frisset vagy fagyasztottat?

Messze még az amerikaiak nagy ünnepe, de már most érdemes tisztába rakni ezt a kérdést
2017. október 25.

A Huffington Post farmereket és henteseket kérdezett, hogy kiderítse, mi a különbség a kétféle pulyka között, és melyik a jobb. A legtöbbjük a friss mellett van: „ha van friss, mindenképp válasszuk azt” – emeli ki Aimee Ashley Myers, az Ashley Farm tulajdonosa. Szerinte semmi sem veri kenterbe a friss, farmon nevelt pulyka húsának ízét.

Egy másik érv a friss mellett: sütés közben sokkal jobban megmarad a hús nedvessége, mint a fagyasztott esetében. Ezt már a connecticuti farmer, Steven Ford mondja, és egyértelműen a friss pulykahús mellett teszi le a voksát.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy a fagyasztottal bármi probléma lenne. Ha csak fagyasztott pulykahúshoz férünk hozzá, akkor viszont mindenképp győződjünk meg róla, hogy magas minőségű terméket veszünk.

Trevor Bundy, a Fleishers Craft Butchery tulajdonosa elárulta, a megfelelő masinák sokkal jobban fagyasztják a húst, „megakadályozza a jégkristályok képződését az izmokban, így amíg nem enged fel a pulyka, a végeredmény is minőségi lesz.”

Mindenképp tartsuk szem előtt viszont, hogy a friss és a fagyasztott verzió különböző módon sül. Mary Carpenter a Violet Hill Farmtól azt tanácsolja, mindig kérdezzük meg a friss pulyka esetében a szakértőt, hogyan érdemes megsütni a húst. A friss hús gyorsabban sül, így a nyers és a megsült közötti súlykülönbség sem érzékelhető.

forrás: Huffington Post

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pestós-baconös pulykarolád szerecsendiós krumplipürével

Pestós-baconös pulykarolád szerecsendiós krumplipürével

A pesto, a pulyka és a bacon együtt szuper párosítás!
Mexikói pulykafasírt

Mexikói pulykafasírt

Az ünnepek idején a nagy rokoni és baráti jövés-menés során jól jöhet egy olyan fogás, ami nem igényel teljes terítést, vagy asztalhoz települést.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.