Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

A nagy pulyka-vita: frisset vagy fagyasztottat?

Messze még az amerikaiak nagy ünnepe, de már most érdemes tisztába rakni ezt a kérdést
2017. október 25.

A Huffington Post farmereket és henteseket kérdezett, hogy kiderítse, mi a különbség a kétféle pulyka között, és melyik a jobb. A legtöbbjük a friss mellett van: „ha van friss, mindenképp válasszuk azt” – emeli ki Aimee Ashley Myers, az Ashley Farm tulajdonosa. Szerinte semmi sem veri kenterbe a friss, farmon nevelt pulyka húsának ízét.

Egy másik érv a friss mellett: sütés közben sokkal jobban megmarad a hús nedvessége, mint a fagyasztott esetében. Ezt már a connecticuti farmer, Steven Ford mondja, és egyértelműen a friss pulykahús mellett teszi le a voksát.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy a fagyasztottal bármi probléma lenne. Ha csak fagyasztott pulykahúshoz férünk hozzá, akkor viszont mindenképp győződjünk meg róla, hogy magas minőségű terméket veszünk.

Trevor Bundy, a Fleishers Craft Butchery tulajdonosa elárulta, a megfelelő masinák sokkal jobban fagyasztják a húst, „megakadályozza a jégkristályok képződését az izmokban, így amíg nem enged fel a pulyka, a végeredmény is minőségi lesz.”

Mindenképp tartsuk szem előtt viszont, hogy a friss és a fagyasztott verzió különböző módon sül. Mary Carpenter a Violet Hill Farmtól azt tanácsolja, mindig kérdezzük meg a friss pulyka esetében a szakértőt, hogyan érdemes megsütni a húst. A friss hús gyorsabban sül, így a nyers és a megsült közötti súlykülönbség sem érzékelhető.

forrás: Huffington Post

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pestós-baconös pulykarolád szerecsendiós krumplipürével

Pestós-baconös pulykarolád szerecsendiós krumplipürével

A pesto, a pulyka és a bacon együtt szuper párosítás!
Mexikói pulykafasírt

Mexikói pulykafasírt

Az ünnepek idején a nagy rokoni és baráti jövés-menés során jól jöhet egy olyan fogás, ami nem igényel teljes terítést, vagy asztalhoz települést.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.