Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ne dobd ki a használt teafiltert! Takarításra még tökéletes lesz, mutatjuk a tuti módszert

2019. September 30.

Bizony, a kiázott teafilternek nem kell azonnal a kukában landolnia, adhatunk neki egy második esélyt. Persze ne holmi híg és ízetlen tea készítésére gondoljunk, a kis tasak a ház körüli teendőkben lesz segítségünkre. Vegyszeres tisztítószereket válthatunk ki a felhasználásával, azaz az ecet, a szódabikarbóna és a citromlé mellett a teafiltert is csatasorba állíthatjuk a makacs szennyeződések elleni harcban.

A tea azért remek tisztítószer, mert összehúzó hatással bír, szinte „összekapja” a zsírt a szennyezett felületeken, ezáltal pedig könnyen eltávolíthatjuk az erős lerakódásokat is. Nézzük, mi a pontos eljárás a szennyes edények esetén! Az edényeket tegyük a mosogatóba, és áztassuk be egy éjszakára néhány használt teafilter társaságában, így másnap a zsíros lerakódásokat sokkal egyszerűbb lesz eltávolítani. Egy-két edény esetén elég egy filter is, de ha tele a mosogató, akár egy tucatnyira is szükségünk lehet.

Nem csupán piszkos edények esetén tesz jó szolgálatot a filter, akad más felhasználási terület is. Az elkoszolódott ablakokra ugyanolyan hatékony, mint a zsíros lábasok csillogóvá varázsolására. Dörzsöljük be az ablakot nedves teafilterrel, majd töröljük tisztára ronggyal, újságpapírral vagy papírtörlővel. Más üvegfelületekre szintén jól használható, például tükrökre és szemüvegekre.

Fekete teával a fa padlókat is kiválóan meg lehet tisztítani a a házban. Tény, hogy az egész padlót bedörzsölni használt filterrel kicsit macerás lenne, ezért jobban járunk, ha forralunk egy lábasnyi vizet, és beleteszünk 5-6 filtert. 10 percet ázni hagyjuk, majd jöhet a felmosórongy. Nem kell „eláztatnunk” a padlót a teás felmosóvízzel, éppen elég, ha alaposan kicsavarjuk a felmosót, és az alig nedves ronggyal feltöröljük a padlónkat.

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!