Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Így tisztíthatjuk meg a dörzsivel ellátott szivacsunkat

2020. September 14.

A legtöbb konyhában valószínűleg találunk a mosogató környékén egy egyik oldalán sötétzöld, másik oldalán pedig színes „dörzsis” mosogatószivacsot. Nemcsak az edényeket lehet jól tisztítani az ilyen szivaccsal, hanem egy sor más dolgot is az egész házban. Egy baj van vele: amilyen jó abban, hogy eltüntesse a koszt és a makacs szennyeződéseket, annyira rosszul tisztítható. Emiatt sokszor végzi idő előtt a szemetesben.

 

Hogyan lehet többször felhasználni a mosogatószivacsokat?

Ezek a szivacsok általában napokig-hetekig a konyhapulton lapulnak. Ha használat után alaposan kiöblítjük és kicsavarjuk, attól a bacik sajnos még ott maradnak a felületükön. 2-3 hetente mindenképpen érdemes cserélni, de ez idő alatt is fertőtlenítsük ki őket. 

 

A hipó a megoldás

Mint sok más esetben, most is a hipó a tuti tipp. Ragadjunk meg egy hagyományos méretű vödröt, és töltsük fel negyedéig vízzel, majd öntsünk hozzá 3 evőkanálnyi hipót. Ebbe az oldatba áztassuk bele a szivacsunkat legalább 5 percre. Ezután vegyük ki, és minél alaposabban csavarjuk is ki. Mielőtt újra használnánk, hagyjuk teljesen megszáradni. A tisztítást érdemes kesztyűben végezni.

 

Használjuk a mosogatógépet

Bár kevésbé hatékony, mint a hipós megoldás, mégsem elhanyagolható, hiszen így elkerüljük a vegyszerszagot a konyhában. És valljuk be, a világ legegyszerűbb dolga bedobni a szivacsot a mosogatógépbe, ha amúgy is járatjuk egy magas hőmérsékletű, intenzív programon.

 

Forrás: Trips and Tricks

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezeket a tisztítószereket semmiképpen se mixeld!

Ezeket a tisztítószereket semmiképpen se mixeld!

+ 2 bátran használható keveréket is mutatunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!