Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Miért ne alufóliával fedjük le a megmaradt ételt?

2020. január 20.

A megmaradt főtt ételek – a könnyen romlandóakat leszámítva – 2-3 napig lazán eltarthatók a hűtőszekrényben. Sokan nem viszik túlzásba a csomagolást: a tányérra vagy a tálalóedényre alufóliát borítanak, és már mehet is az étel a hűvösre. Sajnos nem is gondolnánk, de ez az egyszerű művelet árthat az egészségünknek. 

A levegő nem csak az emberek számára nélkülözhetetlen. A baktériumoknak is szükségük van rá az életben maradáshoz és a szaporodáshoz, olyanoknak is, amelyek kifejezetten ártalmasak az emberi szervezetre. Egyes baktériumok akár pár óra alatt elszaporodhatnak az ételeinken. Az alufólia viszont egyáltalán nem fed légmentesen, így a „tető” alatt baktériumaink továbbra is vidáman eléldegélhetnek.

Törekedjünk inkább a légmentes tárolásra, kifejezetten fontos ez hús- és tejtermékek, valamint húsos, tejes készételek esetén. Válasszunk pontosan záródó, üvegből vagy műanyagból készült dobozokat! A doboz minél laposabb, annál jobb, így ugyanis kevesebb levegőt zárunk be az étellel együtt. Az is jó megoldás, ha a lehető legjobban tele van a tárolóedényünk. 

 

Forrás: Reader’s Digest 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tudtad? Ezért fényes az alufólia egyik oldala

Tudtad? Ezért fényes az alufólia egyik oldala

Rengeteg spekuláció kering róla, de nem érdemes tovább találgatni

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.