Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

6 eszköz, amelyek nélkül könnyen elboldogulunk a konyhában

2020. January 26.

4 részes sorozatunkban számba vettük azt a 6 dolgot, aminek szerintünk mindig kell(ene) lennie a hűtőben, a kamrában, illetve eszközként a konyhában. Ma pedig olyan eszközöket mutatunk, amelyek – hogyan is mondjuk finoman – nem feltétlenül fontosak ahhoz, hogy elboldoguljunk a konyhában. Nektek is hasonlók a legfontosabbak és a legszükségtelenebbek? Vagy teljesen más „pakkot” állítanátok össze? Vitára semmi ok, felsorolásunk erősen szubjektív, gondolatindítónak, ötletadónak szánjuk! Első részünkben a hűtőben kutakodtunk, ezt követte a kamra mustrája. Az eszközös fiókot, polcokat két szempontból is megnéztük: először a leghasznosabb, most pedig a talán legfeleslegesebbeket gyűjtöttük csokorba. 

 

1. Elektromos, de minek? 

A gépek rengeteg terhet levesznek a vállunkról a konyhában. Egy jó botmixer vagy kézi robotgép gyorsabbá, könnyebbé teszi a munkánkat, viszont valljuk be, elektromos citromfacsaró és konzervnyitó nélkül azért lehet élni. 

 

2. Mérőpohár vagy mérőkanalak angolszász (nem metrikus) mértékegységekkel 

Aki sokat böngész külföldi receptoldalakat az interneten, könnyen belefuthat unciákba, cupokba és egyéb – számunkra idegen – mértékegységekbe. De ha már úgyis netezünk, nem egyszerűbb megnyitni egy átváltást segítő oldalt? Van, ahova csak be kell gépelni a mennyiséget, és már váltja is át nekünk. 

 

3. Házi hot-dog készítés 

Azzal a bizonyos jó nagy méretű géppel, amely virslit is főz és hot-dog kiflit is melegít. Ha pedig épp nincs munkába állítva, jó nagy helyet elfoglal a konyhában. Ugye, hogy egyszerűbb nélküle? 

 

4. Tojásszétválasztó kütyü 

Oké, lehet, hogy a legelső szétválasztás nem sikerül, és a második sem lesz tökéletes. De azért bele lehet jönni, nem? Ráadásul így minden egyes alkalommal megspórolhatunk egy plusz mosogatást. 

 

5. Habnyomó pisztoly 

Habzsák – túlbonyolítva. Az eszköz végére különböző kinyomócsöveket vagy mintázókat helyezünk, majd a pisztolyba betöltjük a habot vagy a krémet. Majd ha végeztünk, jöhet a mosogatás: minden egyes kis darabkát külön-külön. Nem egyszerűbb habzsákkal? Dehogynem. 

 

6. Különböző gyümölcsszeletelők 

Eper- vagy banánszeletelő is kapható, és ne gondoljunk semmi extra dologra: hagyományos szeleteket fogunk kapni. Mi inkább maradunk a jó öreg késnél és egy vágódeszkánál. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!