Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Vajon működnek az interneten terjedő konyhai hackek?

Az internet népe szereti a konyhai eszközöket kreatívan használni. Őrülten jó ötletek vagy őrültségek? Mutatjuk!
2021. May 5.

A kollégiumi konyhákban, a szinglilakásokban, de még a hagyományos háztartásokban is születnek időnként elborult ötletek konyhai eszközök felhasználására. Egy részük első hallásra őrültségnek tűnik, közben viszont egészen jól működik, és persze vannak olyanok is, amelyek nem létező problémákra szeretnének (nem túl praktikus) megoldást kínálni. 

 

1. Mire lehet még jó az almaszeletelő?

Megvettük az almaszeletelőnket, majd amikor rájöttünk, hogy csak egy újabb kacat, amit nem használunk ki, repül is a fiók mélyére. Élelmes konyhatündérek kipróbálták, hogy vajon bevethető-e  sírásmentes hagymapucolásra. Az eredmény nem túl biztató, hiszen a formája nem teszi megfelelővé a feladatra, ráadásul a hagyma héját sem képes rendesen elvágni.

 

2. Apríthatunk-e salátát pizzaszeletelővel?

Röviden, nem. Kicsit hosszabban kifejtve a hack lényege, hogy a saláta alapanyagait egy fémtálba szórjuk, majd a pizzaszeletelőt ide-oda görgetve felaprítjuk. A gond csak az, hogy nem működik, a saláta összevissza csúszkál, és eleve nehéz elképzelni azt a háztartást, ahol akad pizzaszeletelő, kés viszont egy darab sem. 

 

3. Ki lehet-e magozni az erőspaprikát zöldséghámozóval?

A válasz itt is nemleges, a hámozó pont abba az irányba nem éles, amerre a paprikába bele kellene vágnia, sokkal egyszerűbb egy kis késsel kivágni a magokat.

 

4. Konyhai robotgéppel csirkét bontani?

Nem, nem darálásra gondolunk, hanem arra, amikor szendvicsekhez és salátákhoz tépjük szálaira a főtt vagy sült csirkét. A hack kitalálója a konyhai robotgép keverőlapátját használta a művelethez, és láss csodát, meglepően jól működik. 

 

5. Lehet-e mást is szeletelni a tojásszeletelővel?

Attól függ, mit szeretnénk. Az epret például nagyon szépen felvágja egységes vastagságú szeletekre, de az avokádó és az érett banán túl puha, a mozzarella gömb túl nagy, a paprika pedig túl kemény ehhez, a paradicsom és kivi pedig szabályosan szétrobbanhat. 

 

6. Habtejszín dugattyús kávéfőzőben felverve 

A dugattyú fel-le mozgatásával elméletben felverjük a habtejszínt, a gyakorlatban viszont nem működik. Maradjunk inkább a tál és a habverő bevált kombinációjánál.

 

7. Citromfacsarás fogóval

Ha elég nagy a fogónk ahhoz, hogy stabilan megtartson egy félbevágott citromot, akkor ez még a tisztább és hatékonyabb megoldások közé tartozik. Persze csak akkor, ha nincs kéznél citromfacsaró.

 

Forrás: the spruce Eats

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!