Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó:123 RF

Spórolj úgy a háztartásban, hogy bizonyos termékeket alapból nem vásárolsz meg

2021. April 13.

Legtöbbünknek vannak olyan berögzülései, amelyeket szinte észre sem vesz: 10 éve is így csináltuk, most is ez a bevált rend, azaz eszünkbe sem jut, hogy változtassunk. Pedig néhány egyszerű módosítással már sokat spórolhatunk, amiért nemcsak a pénztárcánk, hanem a környezetünk is hálás lesz. 

 

1. Papírtörlők

Ha a papírtörlőket mosható konyharuhákkal helyettesítjük, számos felhasználási területen jelentősen csökkenthetjük a törlőfogyasztásunkat. A konyharuha igazán nem extra tétel mosáskor, és a természettel is csak jót teszünk, ha kevesebb egyszer használatos dolgot vásárolunk.

 

2. Túl olcsó eszközök a konyhában

Pontosítsunk: nem azzal van a probléma, hogy valami olcsó, hanem azzal, ha meglátunk egy filléres eszközt a boltban, és már repül is a kosárba, mondván: „jó lesz valamire”. Aztán szépen bekerül a fiók mélyére, és valószínűleg soha többé nem vesszük elő. Ide tartozik az a gondolat is, hogy bizonyos konyhai eszközök esetében érdemes egyszer megvenni a jó minőségűt, ami hosszú ideig kiszolgál bennünket. 

 

3. Alufólia

Egyszerűbb, olcsóbb és környezetbarátabb egy alkalommal beszerezni pár minőségi, jól záródó műanyag dobozt, és abban tárolni az ételeket, mint minden alkalommal „több méter” alufóliába bugyolálni.

 

4. Csodát ígérő tisztítószerek

Ma már minden felületre, szennyeződésre létezik külön tisztítószer, de egyáltalán nem biztos, hogy mindre szükségünk lesz. A meleg víz, a szódabikarbóna és az ecet kombinálásával a legtöbb drága tisztítószer kiváltható, ráadásul természetes megoldások. 

 

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csökkentsd a hulladékot és spórolj energiát - 13 hasznos ötlet

Csökkentsd a hulladékot és spórolj energiát - 13 hasznos ötlet

Az amerikaiak háromnegyede állítja magáról, hogy aggódik a környezetért, viszont csak minden ötödik ember tesz valamit az ügy érdekében
Egy eszköz, amellyel rengeteg helyet spórolhatunk a hűtőnkben

Egy eszköz, amellyel rengeteg helyet spórolhatunk a hűtőnkben

Rengeteg módszer van, amelyek alapján rendet tarthatunk a hűtőnkben, de íme 4 ok, hogy miért épp ebbe rakjuk az alapanyagokat

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!