Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Egy eszköz, amellyel rengeteg helyet spórolhatunk a hűtőnkben

Rengeteg módszer van, amelyek alapján rendet tarthatunk a hűtőnkben, de íme 4 ok, hogy miért épp ebbe rakjuk az alapanyagokat
2017. szeptember 27.

A légmentesen lezárható tasakok nagyban megkönnyítik a tárolást

Rengeteg módszer van, melyek alapján rendet tarthatunk a hűtőnkben, a légmentesen lezárható zacskók használata is egy ezek közül. Most mondunk 4 okot arra, miért épp ezekbe rakjuk az alapanyagokat.

1.Nem foglalnak sok helyet: A műanyagból vagy üvegből készült dobozok is jó tárolóalkalmatosságok, viszont nagy a helyigényük. Velük ellentétben a légmentesen zárható tasakok csupán annyi helyet foglalnak el, amennyit a beléjük rakott élelmiszer. Legjobb pedig, hogy ha nem használjuk, még kevesebb helyet foglalnak. Viszont figyeljünk arra, hogy megfelelően tisztítsuk meg, mielőtt elrakjuk.

2.Átlátszók: Nagy előny, hogy amint bepillantunk a hűtőbe, látjuk, mi van benne. Nem kell kihúzogatni a fiókokat, felnyitogatni a színes dobozok tetejeit, belelesni a tálakba. Átlátszóságuknak köszönhetően lezárt állapotban is megmutatják, mit rejtenek.

3.Néhány élelmiszernek ez a megfelelő tárolási mód: A citrom, a fás fűszernövények, és a saláta zöldje például olyan alapanyagok, melyeknek kifejezetten jót tesz, ha légmentesen lezárható zacskókban vannak – hosszabb ideig maradnak frissek, szavatosak.

4.Nem pazarlás, ha ilyet használunk: A nem használatos zacskókat nem kell kidobni. Megfelelő átmosás és száradás után többször is felhasználhatók.

Extra tipp: Ha a fagyasztóban szeretnénk tárolni az alapanyagot, akkor érdemes egy vastagabb nejlonból készült változatot venni.

forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

6 nélkülözhetetlen konyhai eszköz, amit harminc éves korodig feltétlenül be kell szerezned

6 nélkülözhetetlen konyhai eszköz, amit harminc éves korodig feltétlenül be kell szerezned

Ha egy ideje már te is szorgoskodsz a konyhában és örömmel főzöl vagy sütsz a szeretteidnek, akkor a legalapabb dolgok nálad is tuti megtalálhatók. Vannak már kipróbált, bevált receptek vagy berögzült mozdulatok. Összeállítottuk neked egy listát azokból az eszközökből, amik nem találhatóak meg egy kezdő szakács konyhájában, viszont nagyon fontosak, ha a következő szintre szeretnél lépni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!