Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Egy eszköz, amellyel rengeteg helyet spórolhatunk a hűtőnkben

Rengeteg módszer van, amelyek alapján rendet tarthatunk a hűtőnkben, de íme 4 ok, hogy miért épp ebbe rakjuk az alapanyagokat
2017. September 27.

A légmentesen lezárható tasakok nagyban megkönnyítik a tárolást

Rengeteg módszer van, melyek alapján rendet tarthatunk a hűtőnkben, a légmentesen lezárható zacskók használata is egy ezek közül. Most mondunk 4 okot arra, miért épp ezekbe rakjuk az alapanyagokat.

1.Nem foglalnak sok helyet: A műanyagból vagy üvegből készült dobozok is jó tárolóalkalmatosságok, viszont nagy a helyigényük. Velük ellentétben a légmentesen zárható tasakok csupán annyi helyet foglalnak el, amennyit a beléjük rakott élelmiszer. Legjobb pedig, hogy ha nem használjuk, még kevesebb helyet foglalnak. Viszont figyeljünk arra, hogy megfelelően tisztítsuk meg, mielőtt elrakjuk.

2.Átlátszók: Nagy előny, hogy amint bepillantunk a hűtőbe, látjuk, mi van benne. Nem kell kihúzogatni a fiókokat, felnyitogatni a színes dobozok tetejeit, belelesni a tálakba. Átlátszóságuknak köszönhetően lezárt állapotban is megmutatják, mit rejtenek.

3.Néhány élelmiszernek ez a megfelelő tárolási mód: A citrom, a fás fűszernövények, és a saláta zöldje például olyan alapanyagok, melyeknek kifejezetten jót tesz, ha légmentesen lezárható zacskókban vannak – hosszabb ideig maradnak frissek, szavatosak.

4.Nem pazarlás, ha ilyet használunk: A nem használatos zacskókat nem kell kidobni. Megfelelő átmosás és száradás után többször is felhasználhatók.

Extra tipp: Ha a fagyasztóban szeretnénk tárolni az alapanyagot, akkor érdemes egy vastagabb nejlonból készült változatot venni.

forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!