Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

3 konyhai eszköz, amelyek nélkül nem lehet élni

Íme Horvát Sára toplistája
2017. március 6.

Az éles késeim és a számtalan mérőeszköz (bögre, kanál, mérleg, kancsó) mellett, van három olyan eszköz a konyhámban, amelyek nélkül nem lenne élet az élet. És mondhatnánk, hogy akkor már nem is háromról beszélünk, de én úgy vagyok vele, hogy a kés a konyha tartozéka, kés nélkül nincs konyha, ahogy minden háztartásban van legalább egyféle mérőeszköz is, még ha az csak egy sima, 250 ml-es bögre is. Viszont ez a három mind olyan eszköz, ami az én személyes boldogulásomhoz szükséges, és amelyek az évek során kivívták maguknak ezt a helyet – bár az egyik helyen majdnem döntetlen lett két eszköz között, azt is elmondom, miért.

A spatula

De nem ám akármilyen, ez inkáb spakanál, vagy kanula. Egy masszívabb szilikonból kialakított, nem teljesen lapos spatula, inkább olyan, amelynek kanálszerű mélyedése van. Bírja a hőt, ezért szószok keverésére ugyanúgy használom, mint habok átforgatására. Rendkívül sokoldalúan használható eszköz, mert közben az edény oldalát ugyanúgy letakarítja, mint egy normál spatula, a kanálszerűsége viszont sokat segít akkor, amikor, hát… hogy is mondjam…kanalazni kell.

A reszelő

Szintén nem akármilyen, hanem speciálisan kialakított fogacskákkal tökéletes a keményebb dolgok reszelésére, mint a citrus héj és a parmezán. Érezhető a különbség egy sima reszelő és eközött. Citromhéj, fokhagyma, parmezán, gyömbér, szerecsendió, mondj bármit, és reszelem. Egyébként ez volt az az eszköz, ami nagy harcot folytatott a lelkemben a mandolinnal (gyaluval), amely állítható vastagságú szeleteket szeletel, és amit szintén imádok. De mivel a késtechnikám jó, ezért ezt hátra bírom hagyni.

A csipesz

Kinek ilyen, kinek nagyobb, vagy kisebb, de a csipesz az kell. Húsfordításhoz, pácolásnál, bő olajban sütésnél, vagy sütőben sütésnél, amikor a tepsiben kell megfordítani valamit. Nem tudnám elképzelni ennél egyszerűbben. Hol vannak már azok az idők, amikor két lapáttal ügyetlenkedtem, vagy villával lyuggattam ki a húsokat! Amióta csipeszem van, ezek a feladatok másodperceket vesznek csak igénybe, és a kezem sem lesz mindig koszos.

 

Neked mi a kedvenc konyhai eszközöd?

3 eszkoz_1

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

7 dolog ami megkönnyíti az életed a konyhában

7 dolog ami megkönnyíti az életed a konyhában

Főzési trükkök, tárolási tippek, és ügyes technikák: olvass tovább!
Az 5 legfinomabb reggeli

Az 5 legfinomabb reggeli

Ezeket akár egész nap szívesen ennénk. Bármikor.
A legjobb köret tipp: lapított krumpli

A legjobb köret tipp: lapított krumpli

Decemberben járunk, és már javában zakatolnak a fogaskerekek, hogy mi legyen a menü a karácsonyi asztalon. Kinek a hagyományos, kinek a kevésbé tradicionális: pulyka, hal, kocsonya, vagy egy új, egyelőre kipróbálatlan recept, amivel villantani szeretnél – legyen bármi, nekem van egy jó köret tippem, ami nagyon sok mindenhez illeni fog.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.