Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

3 konyhai eszköz, amelyek nélkül nem lehet élni

Íme Horvát Sára toplistája
2017. March 6.

Az éles késeim és a számtalan mérőeszköz (bögre, kanál, mérleg, kancsó) mellett, van három olyan eszköz a konyhámban, amelyek nélkül nem lenne élet az élet. És mondhatnánk, hogy akkor már nem is háromról beszélünk, de én úgy vagyok vele, hogy a kés a konyha tartozéka, kés nélkül nincs konyha, ahogy minden háztartásban van legalább egyféle mérőeszköz is, még ha az csak egy sima, 250 ml-es bögre is. Viszont ez a három mind olyan eszköz, ami az én személyes boldogulásomhoz szükséges, és amelyek az évek során kivívták maguknak ezt a helyet – bár az egyik helyen majdnem döntetlen lett két eszköz között, azt is elmondom, miért.

A spatula

De nem ám akármilyen, ez inkáb spakanál, vagy kanula. Egy masszívabb szilikonból kialakított, nem teljesen lapos spatula, inkább olyan, amelynek kanálszerű mélyedése van. Bírja a hőt, ezért szószok keverésére ugyanúgy használom, mint habok átforgatására. Rendkívül sokoldalúan használható eszköz, mert közben az edény oldalát ugyanúgy letakarítja, mint egy normál spatula, a kanálszerűsége viszont sokat segít akkor, amikor, hát… hogy is mondjam…kanalazni kell.

A reszelő

Szintén nem akármilyen, hanem speciálisan kialakított fogacskákkal tökéletes a keményebb dolgok reszelésére, mint a citrus héj és a parmezán. Érezhető a különbség egy sima reszelő és eközött. Citromhéj, fokhagyma, parmezán, gyömbér, szerecsendió, mondj bármit, és reszelem. Egyébként ez volt az az eszköz, ami nagy harcot folytatott a lelkemben a mandolinnal (gyaluval), amely állítható vastagságú szeleteket szeletel, és amit szintén imádok. De mivel a késtechnikám jó, ezért ezt hátra bírom hagyni.

A csipesz

Kinek ilyen, kinek nagyobb, vagy kisebb, de a csipesz az kell. Húsfordításhoz, pácolásnál, bő olajban sütésnél, vagy sütőben sütésnél, amikor a tepsiben kell megfordítani valamit. Nem tudnám elképzelni ennél egyszerűbben. Hol vannak már azok az idők, amikor két lapáttal ügyetlenkedtem, vagy villával lyuggattam ki a húsokat! Amióta csipeszem van, ezek a feladatok másodperceket vesznek csak igénybe, és a kezem sem lesz mindig koszos.

 

Neked mi a kedvenc konyhai eszközöd?

3 eszkoz_1

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az 5 legfinomabb reggeli

Az 5 legfinomabb reggeli

Ezeket akár egész nap szívesen ennénk. Bármikor.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!