Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

A konyhai eszközeinknek is jót tesz, ha kitesszük napfürdőzni

2020. augusztus 3.

Odafigyelés és megfelelő napvédelem mellett bőrünkkel csodát művel a napsütés. Viszont bármilyen hihetetlen, egyes konyhai eszközeinknek is ajánlatos néha napozni – sőt „őket” még naptejjel sem kell bekenegetni. Lássuk, mi mindent érdemes a napon hagyni megszáradni.

 

Fa vágódeszkák

Sajnos tévhit, hogy a napsugarak önmagukban is képesek fertőtleníteni vágódeszkáinkat. Ám ha mosogatás után kitesszük a napra, a deszka gyorsabban megszárad, és a baktériumok sem tudnak elszaporodni a nedves felszínen.

 

Szemetes

Ragadjuk meg a szemetesünket, és irány a szabad! Mossuk ki alaposan vízzel, töröljük át a belsejét valamilyen fertőtlenítő hatású tisztítószerrel, majd egyszerűen hagyjuk, hogy a nap sugarai megszárítsák.

 

A hűtőszekrény fiókjai és polcai

Nyáron a hűtőszekrényt is érdemes gyakrabban kitakarítani. A polcokat és a fiókokat vegyünk ki, mossuk le szappanos vízzel, majd szárítsuk meg a napon.

 

Elszíneződött műanyagdobozok

Aki tett már paradicsomos vagy curry fűszerrel készült ételt műanyagdobozba, az pontosan tudja, hogy milyen könnyen elszíneződhetnek az ételtartó dobozok. A mosogatószeres-citromleves elmosogatás szerencsére segíteni fog, a baktériumok elszaporodása ellen pedig vessük be a napsütést! 

 

Bevásárló táskák

A környezettudatos, többször használható szatyrokat rendszeresen ki kell mosni, hiszen miközben magunkkal cipeljük, rengeteg mindennel találkoznak a szupermarketben, az utcán vagy mondjuk a tömegközlekedési eszközökön. Lehetőleg mossuk mosógépben, szárítsuk szárítógéppel. Amennyiben ez nem lehetséges, töröljük át alaposan nedves ruhával, és teregessük ki a napra. 

 

Forrás: Tips and Tricks

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

6 nélkülözhetetlen konyhai eszköz, amit harminc éves korodig feltétlenül be kell szerezned

6 nélkülözhetetlen konyhai eszköz, amit harminc éves korodig feltétlenül be kell szerezned

Ha egy ideje már te is szorgoskodsz a konyhában és örömmel főzöl vagy sütsz a szeretteidnek, akkor a legalapabb dolgok nálad is tuti megtalálhatók. Vannak már kipróbált, bevált receptek vagy berögzült mozdulatok. Összeállítottuk neked egy listát azokból az eszközökből, amik nem találhatóak meg egy kezdő szakács konyhájában, viszont nagyon fontosak, ha a következő szintre szeretnél lépni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?