Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

A konyhai eszközeinknek is jót tesz, ha kitesszük napfürdőzni

2020. August 3.

Odafigyelés és megfelelő napvédelem mellett bőrünkkel csodát művel a napsütés. Viszont bármilyen hihetetlen, egyes konyhai eszközeinknek is ajánlatos néha napozni – sőt „őket” még naptejjel sem kell bekenegetni. Lássuk, mi mindent érdemes a napon hagyni megszáradni.

 

Fa vágódeszkák

Sajnos tévhit, hogy a napsugarak önmagukban is képesek fertőtleníteni vágódeszkáinkat. Ám ha mosogatás után kitesszük a napra, a deszka gyorsabban megszárad, és a baktériumok sem tudnak elszaporodni a nedves felszínen.

 

Szemetes

Ragadjuk meg a szemetesünket, és irány a szabad! Mossuk ki alaposan vízzel, töröljük át a belsejét valamilyen fertőtlenítő hatású tisztítószerrel, majd egyszerűen hagyjuk, hogy a nap sugarai megszárítsák.

 

A hűtőszekrény fiókjai és polcai

Nyáron a hűtőszekrényt is érdemes gyakrabban kitakarítani. A polcokat és a fiókokat vegyünk ki, mossuk le szappanos vízzel, majd szárítsuk meg a napon.

 

Elszíneződött műanyagdobozok

Aki tett már paradicsomos vagy curry fűszerrel készült ételt műanyagdobozba, az pontosan tudja, hogy milyen könnyen elszíneződhetnek az ételtartó dobozok. A mosogatószeres-citromleves elmosogatás szerencsére segíteni fog, a baktériumok elszaporodása ellen pedig vessük be a napsütést! 

 

Bevásárló táskák

A környezettudatos, többször használható szatyrokat rendszeresen ki kell mosni, hiszen miközben magunkkal cipeljük, rengeteg mindennel találkoznak a szupermarketben, az utcán vagy mondjuk a tömegközlekedési eszközökön. Lehetőleg mossuk mosógépben, szárítsuk szárítógéppel. Amennyiben ez nem lehetséges, töröljük át alaposan nedves ruhával, és teregessük ki a napra. 

 

Forrás: Tips and Tricks

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!