Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Így segít az autóviasz a gáztűzhelyünkön

2021. March 6.

Aki gáztűzhelyen főz, pontosan tudja, hogy mennyire nehéz makulátlan állapotban tartani. Különösen kellemetlen, hogy amennyiben kifut vagy kiömlik valami, reménytelen azonnal feltörölni, hiszen a tűzhely még forró. A kifröccsenések aztán szépen rászáradnak a felületre, és macerás lesz a feltakarításuk. Ezt a műveletet teszi könnyebbé az autónkhoz vásárolt viasz.

A polírozásra készült viasz csillogóbbá varázsolja az autónk fényezését, és védi is valamennyire az apróbb karcoktól. Ellenáll a kisebb kosznak, ujjlenyomatoknak és pornak – csupa jó tulajdonság! De hogyan lehet vele tűzhelyt tisztítani?

Ahogy az autónk fényezését megvédi a kosztól, ugyanúgy hatásos a tűzhelyre is. A bevonat megakadályozza, hogy a szennyeződések odatapadjanak, és sokkal egyszerűbben el fogjuk távolítani a koszt. Használata is rendkívül egyszerű. Először is alaposan letisztítjuk a tűzhelyt, majd a viaszt pontosan úgy visszük fel, ahogy az autónkra is tennénk a csomagoláson leírtak szerint. Használhatjuk rozsdamentes acél, fém, üveg és kerámia tűzhelyeken is. A viaszréteg nagyjából két hétig marad fenn, ha látjuk, hogy a fényes felület kezd lekopni, újra érdemes felvinni. 

 

Forrás: Tips and Tricks

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!