Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Hogyan segíthet egy teafilter a mosogatásban?

2021. March 11.

A tea a második legkedveltebb ital a világon, szinte minden otthonban találunk pár teafiltert, ha másért nem, a vendégeket megkínálni. De nemcsak kellemes, nyugtató (vagy éppen felpörgető) hatású italt készíthetünk a teafilterekből, hanem a szennyes edények elmosogatásában is segítségünkre lehetnek. 

 

Zsíros edények

A tea meglepően hatásos zsíroldószer. Különösen hatékony „előmosogatásra”. Töltsük fel meleg vízzel a mosogatónkat, tegyük bele a zsíros edényeket és pár teafiltert. Hagyjuk egy ideig ázni, majd pakoljuk be a mosogatógépbe, sokkal szebbek lesznek! 

 

Koszos edények

Nemcsak a zsírt, hanem a makacs, odaszáradt ételmaradékokat is nagyon jól oldja a tea a fenti módszer segítségével. Különösen hasznos ez, ha nincs időnk rögtön elmosogatni a piszkos edényeinket.

 

Mire jó még a tea a háztartásban?

Elsőre meglepő lehet, de a növényeink is szeretik a teát. Ha egy csésze kihűlt teával meglocsoljuk a szobanövényeinket, távol maradnak a gombák. De például akkor is hasznos lehet, ha leégtünk a napon. Készítsünk két csésze teát, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd áztassunk bele egy tiszta törölközőt. A törölközőt helyezzük a leégett bőrfelületre, hűsítő, nyugtató hatását azonnal érezni fogjuk. 

 

Forrás: Tips and Tricks

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!