Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ezek a ketchup szokatlan felhasználási módjai

2020. September 30.

Egy tál sült krumpli elképzelhetetlen ketchup nélkül. Nem csoda, hiszen ez az egyik legelterjedtebb ételízesítő, egy üveggel szinte mindenkinek akad otthon a hűtő polcán. De amellett, hogy mártogassunk bele mindenféle finomságot, más szokatlan felhasználási módjai is léteznek.

 

Odaégett ételmaradékok eltüntetése az edényeinkről

Csak egy pillanatra figyeltünk másra főzés közben, és máris megtörtént a baj: odakapott a vacsora. A nyeles lábasok mélyéről elég macerás kitakarítani az odaégett étel maradékait. Ilyenkor tud csodát művelni egy kis ketchup. Áztassuk be a lábasunkat, majd súroljuk ki a belsejét ketchuppal.

 

Szebb bőr

Egy arcpakolás nem olcsó mulatság, ezért (is) van tele az internet házi kencék készítésével kapcsolatos praktikákkal. Igen, van ketchupös pakolás is! Állítólag a ketchup hozzávalói gyógyító, ápoló, tápláló hatással bírnak. Csak vigyük fel az arcunkra, hagyjuk 15 percen át hatni, majd mossuk le. Utána kenjük be nappali arckrémmel, és másnapra csodásan ragyogó lesz az arcbőrünk. Fontos viszont, hogy ne hagyjuk túl sokáig magunkon a ketchuppakolást, mert kiszáríthatja a bőrünket.

 

Polírozhatjuk vele az autónkat

Állítólag jól eltávolítja a koszt, illetve csillogóvá varázsolja az autónk fényezését, ha ketchuppal dörzsöljük be. Nyilván ez egy többlépcsős folyamat, először tisztítsuk le a kocsit, majd jöhet ketchup, végül pedig az alapos lemosás. 

 

Forrás: Tips and Tricks, Good Housekeeping

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A nagy ketchup vita

A nagy ketchup vita

Hűteni, vagy nem hűteni? Ez itt a kérdés.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!