Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Nem is hinnéd, mire lehet még felhasználni ezeket az élelmiszereket – 1. rész

2020. January 23.

Makacs szennyeződések, rossz szagok vagy szálka az ujjban? Ezekre a mindennapi bosszúságokra létezik egy csokor házi praktika, mutatjuk! 

 

1. Az almáktól beérik a zöld paradicsom 

Bizonyos gyümölcsök beérés közben etilén gázt termelnek, ilyen az alma is. Az etilén pedig gyorsítja más gyümölcsök beérését. Tegyük egymás mellé az almát és az éretlen paradicsomot, hamarosan már fogyaszthatjuk is. 

 

2. Illatosítsunk narancshéjjal 

Sózzuk meg a narancshéjat, majd helyezzük egy tányéron a hűtőbe. Tökéletes megoldás a kellemetlen szagok megfékezésére. 

 

3. Cipőfényesítés banánhéjjal 

A banánhéjon nem csupán elcsúszni tudunk, sokkal hasznosabb ennél! Először a héj belső oldalával, aztán pedig egy tiszta, puha ronggyal töröljük át a lábbelinket, csodásan fog csillogni. 

 

4. A mogyoróvaj állítólag kiszedi a rágógumit a hajunkból 

A hajban ragadt rágógumira mindenki tud tuti házi praktikát. Állítólag a mogyoróvaj is jól működik. Kenjük be a rágót krémes (nem mogyoródarabos) mogyoróvajjal, és hagyjuk pár percet hatni. Ezután a rágót egyszerűen ki tudjuk húzni a hajunkból. Egy gyors hajmosás, és el is készültünk. 

 

5. Szennyeződések ellen majonézzel 

Ha egy fából készült felületre nedves aljú vagy talpú edény kerül, kész is a szép lenyomat, amelyet nem is olyan egyszerű eltávolítani. Itt jön képbe a majonéz: nyomjunk belőle fogkrémnyi adagot egy puha rongyra, és dörzsöljük be a felületbe. Hamarosan nyoma sem lesz a foltnak. 

 

6. Üvegszilánkra jó a kenyér 

Legalábbis felszedni! Egy törött pohár feltakarítása hosszadalmas feladat. Seperjük fel a nagyját, majd a szilánkokkal borított területre nyomkodjunk rá egy szelet kenyeret. Felszedi a láthatatlan kis darabkákat is, így nem kell balesetveszélytől tartanunk. A művelethez viseljünk kesztyűt. 

 

7. Szálka ment az ujjunkba? Jó szolgálatot tehet a burgonya 

Vágjuk a zöldséget ketté, majd vágási felületével tegyük a szálkára, és készítsünk kötést. Hagyjuk rajta pár órát, ezalatt a burgonya szépen „kiszívja” a bőrünkből a szálkát. 

 

8. Kóla, a folteltávolító 

Makacs szennyeződéseket, például vérfoltokat is eltávolíthatunk kólával. Öntsünk egy doboz italt a mosógépbe, adjuk hozzá a szokásos mosószerünket, majd hagyományos módon mossuk ki a textilt. 

 

Cikkünket holnap folytatjuk. 

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!