Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

6 apró eszköz, amely megkönnyítheti életünket a konyhában

2020. január 19.

4 részes sorozatunkban számba vesszük azt a 6 dolgot, aminek szerintünk mindig kell(ene) lennie a hűtőben, a kamrában, illetve eszközként a konyhában. Majd végül a 6 legfeleslegesebbel zárjuk listáinkat. Nektek is hasonlók a legfontosabbak? Vagy éppen teljesen más „pakkot” állítanátok össze? Vitára semmi ok, felsorolásunk erősen szubjektív, gondolatindítónak, ötletadónak szánjuk! Első részünkben a hűtőben kutakodtunk, ezt követte a kamra mustrája, most pedig az eszközös fiókban nézünk szét.

1.Strapabíró hámozó

Krumpli, édesburgonya, sárgarépa, zellergumó… Egy jó erős eszközzel gyerekjáték gyorsan és hajszálvékonyan eltávolítani a különböző zöldségek héját.

2.Többször használható habzsák

Azaz kimosható, több cserélhető fejjel. Sokan hiszik, hogy csak sütik díszítéséhez vethetjük be a habzsákot, pedig rengeteg más dologra is jó. Például szépen és pontosan adagolni a krémet a pohárdesszertek tálalásánál, krumplirózsákat készíteni a hercegnő burgonyához, kinyomni a képviselőfánk tésztáját vagy szép csíkokban bevonni a rakott étel tetejét krémes krumplitetővel.

3.Egy igazán jó kés

Lehet ezer hasznos – vagy kevésbé hasznos – konyhai eszközünk, ha hiányzik egy tényleg jó kés a fiókból vagy a késtartóból, veszett ügy lesz a főzés. Érdemes áldozni rá!

4.Szűrő

Bénázni lehet, de nem éri meg: sokkal egyszerűbb, ha van egy rendes szűrőnk, gyakran elő fogjuk kapni: tésztához, konzervekhez, befőttekhez. Számos ételhez meg kell tartanunk némi leszűrt levet, ilyen például a tésztaszósz, a humusz vagy a csicseriborsó-konzervléből készíthető aquafaba. Szűrő használatával ez a művelet is jóval egyszerűbb lesz.

5.Tölcsér

Filléres tétel, viszont aki gyakran süt olajban, tudja, hogy elengedhetetlen tartozék a konyhában. A kifolyó olajat irtó nagy macera feltakarítani, egyszerűbb, ha csak a tölcsért kell elmosnunk.

6.Spatula

Lehetőleg strapabíró és egyben hajlékony szilikonból. Kenni, simítani, keverőtálakból az utolsó csepp tésztát vagy mártást is „kikanalazni”. Vagy akár a serpenyőben a palacsintát megfordítani.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.