Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Mi mindenre használhatjuk még a majonézt?

2020. November 18.

Kalóriaszegénynek egyáltalán nem nevezhető, viszont kétségkívül finom, és sokan el sem tudják képzelni a szendvicsüket vagy a sült krumplijukat egy jó adag majonéz nélkül. És ha azt mondjuk, hogy ennél jóval sokoldalúbb? Mutatjuk!

A legszaftosabb torták titkos hozzávalója

Hogy micsoda, torta? Ha jobban belegondolunk, már nem is annyira meglepő, hiszen a tojás és az olaj gyakori összetevője a süteményeknek, a majonéz pedig alapvetően ezekből a hozzávalókból áll. Ha adunk a tésztához egy kis majonézt, szaftosabbá tehetjük.

Csillogó növények

Minden otthonban vannak szebb és kevésbé dekoratív növények. Utóbbiak leveleit varázsolhatjuk csillogóbbá, ha bekenjük egy kis majonézzel, miután jól leporoltuk.

Leégett bőrre

Érdemes megjegyezni jövő nyárra! Ha nyaraláskor vagy a kerti munkák során leég a bőrünk, és pont nincs más kéznél, a majonéz is jól hűsíti az irritált bőrfelületet.

Ragasztónyomok eltávolítására

Nem jön le nyom nélkül a vonalkód az újonnan vásárolt tányérunkról? Gond egy szál se, a majonéz segít. Kenjük be vastagon a ragasztó nyomait, és hagyjuk pár percet állni. A majonézben található zsír feloldja a ragasztó anyagát, így sokkal könnyebben le tudjuk kaparni.

Hajbalzsam

A majonézben található tojássárgája táplálja és hidratálja hajunkat, mivel gazdag zsírokban és fehérjékben. Ugyanúgy kell használni, mint a kondicionálókat, kenjük a hajunkra, hagyjuk 20 percet hatni, majd öblítsük le egy kevés samponnal.

Tegyük tisztábbá otthonunkat

A majonéz majdnem olyan jó tisztítószer, mint a szódabikarbóna. Eltávolítja az ujjlenyomatokat az acél háztartási gépekről, a víznyomokat a fa bútorokról és a zsírkréta-remekműveket a gyerekszoba faláról.

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!