Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

A sör felhasználásának 10 meglepő (és praktikus) módja

Ma van a Nemzetközi Sörnap!
2017. August 6.

1.Dúsítja a lelapult hajat: A sörben levő B-vitamin és fehérje ápolja a hajszálakat, extra fényt ad, megelőzi a korpásodást. 3 ek. sört adjunk 1 csésze vízhez. Ezzel a keverékkel öblítsük át a hajunkat mosás után, majd mossuk ki.

2.Öntöttvas felületet tisztít: A még meleg serpenyőbe öntsünk annyi sört, hogy befedje az alját, hagyjuk rajta 5-10 percig, mossuk le. A szénsav megnehezíti az ételmaradékok tapadását.

3.Vonzza a pillangókat: Ezek a gyönyörű állatkák imádják a sör illatát. Keverjünk össze egy kevés sört banánpürével, és osszuk szét azt a kert különböző pontjain.

4.Fényt ad a régi arany ékszereknek: Öntsünk egy kevés világos sört egy rongyra, dörzsöljük át vele a fénytelen ékszereket, majd tisztogassuk meg sima ronggyal. A szénsav könnyedén leoldja az olajokat és a piszkot.

5.Zölddé varázsolja a gyepet: A füvön megjelenő barna foltokra öntsünk sört – pont annyit, hogy benedvesítse. A sör savai megölik a gombákat, a cukor pedig táplálja a gyepet.

6.Segít megszabadulni a bűzös borz szagától: Ha a kutyusunkat elgázosította egy borz, sörrel mossuk ki a bundáját, majd kutya samponnal. A sör élesztői áthatolnak a borz olajos bűzén, így hatékonyabbak, mint a víz. Ráadásul, az alkohol megöli a szagot okozó baktériumokat.

7.Fényesíti a fabútorokat: Sörrel átáztatott ronggyal dörzsöljük át a fa felületeket, majd egy szárazzal töröljük ét még egyszer. Az ital enyhe habossága fellazítja a koszt, míg a maláta színe kihozza a fa árnyalatait, az alkohol pedig fényesíti.

8.Távol tartja a darazsakat: Készítsünk egy csapdát. Töltsünk fel egy befőttesüveget félig sörrel, kenjünk vékony vazelinréteget az üveg felső részére, majd fúrjunk lyukat a tetejébe – ezen keresztül jutnak be a darazsak. A cukor odavonzza őket, viszont a csapdából már nem jutnak ki.

9.Rozsdaeltávolítás könnyedén: A rozsdás felületre terítsünk sörrel áztatott rongyot, hagyjuk rajta egy órát. A sör szénsavjai feloldják a rozsdát.

10.Megpuhítja a hússzeleteket: Egy lezárható tasakba tegyük a hússzeleteket, öntsünk hozzájuk egy doboz sört, és hagyjuk hűtőben állni egy órát. A szénsavak megpuhítják az izomrostokat, viszont mégsem olyan savasak, mint az ecetalapú marináló szószok, így nem kap markáns ízt a hús.

forrás: prevention.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Honnan kapta az IPA sör a nevét?

Honnan kapta az IPA sör a nevét?

Már a 19. század óta így hívják
Süssünk 5 hozzávalós sörös kenyeret a sörnap alkalmából!

Süssünk 5 hozzávalós sörös kenyeret a sörnap alkalmából!

"A sör ugyanis létfontosságú szereplője a nyári mindennapoknak"
Öt tévhit a sörről

Öt tévhit a sörről

Mennyit tudunk rosszul?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!